Au apărut primii brazi naturali. Uite cât te costă!

Ultima actualizare:

    Vânzătorii Bogdan Sârbu  şi Radu Stan ne-au  spus că brazii de la  Ikea sunt  din Danemarca
Vânzătorii Bogdan Sârbu şi Radu Stan ne-au spus că brazii de la Ikea sunt din Danemarca

Chiar dacă sărbătorile de iarnă vin abia peste o lună, marile magazine şi hypermarket-uri au scos deja la vânzare primii brazi de Crăciun. Oferta este mai mult decât variată: brazi naturali, în ghiveci şi artificiali pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Reporterii Click! au dat o raită prin magazine şi îţi spun unde-i găseşti  şi cât te costă.

Hornbach vinde brazi din Austria cu 89 de lei

La Hornbach găseşti brazi naturali aduşi din Austria, cu înălţimi între 1,5 şi 2,5 metri, iar preţul este de 89 de lei bucata. Nu contează înălţimea şi nici de cât stufoşi sunt, preţul fiind unul fix. Dacă doreşti ca bradul şi fie ambalat, te va costa 5 lei în plus. Dacă vrei ca tulpina să fie ascuţită vei mai plăti încă 5 lei. „Pentru anul acesta vom avea în stoc aproximativ 8000 de brazi", ne-a spus un reprezentant al magazinului. Tot de la Horn­bach poţi cumpăra stative care-ţi permit să păstrezi bradul în apă. „Lumea deja a început să cumpere, am vândut până acum peste 100 de bucăţi".

La Praktiker se vând brazi în ghivece

simeon stalpnicul png

Cei mai ieftini brazi de la IKEA costă 70 de lei

La standul special amenajat în parcarea magazinului IKEA brazii au fost scoşi la vânzare de zile bune însă nu şi-au găsit încă prea mulţi cumpărători. „Deocamdată, lumea nu prea se înghesuie, este destul de devreme să cumpere de pe acum, mai ales că brazii noştri sunt naturali. În schimb, avem o cerere foarte mare din partea firmelor care îi achiziţionează pentru decorarea sediilor, a diferitelor interioare, cabinete medicale şi chiar hoteluri", ne-a spus vânzătorul Bogdan Sârbu.

Brazii care se vând la IKEA sunt aduşi din Danemarca şi sunt catalogaţi în funcţie de înălţime şi de calitate. De aici şi diferenţa de preţ. Cei mici se vând cu 70 de lei, cei înalţi de 3 metri pot ajunge şi până la 400 de lei. „Noi vindem bradul şi, gratuit, îl şi împachetăm, pentru ca omul să-l poată transporta acasă. Avem şi crengi prinse-n legături de 5 kilograme care costă 50 de lei. Fiecare după posibilităţi", explică colegul lui Bogdan, Radu Stan.

Brazii de la Hornbach sunt aduşi din Austria

simeon stalpnicul png

La Praktiker găseşti brăduţi în ghivece

Vrei un brăduţ în ghiveci? Vino în magazinele Praktiker şi vei alege după bunul plac pentru că oferta este generoasă. Brăduţii costă între 30 şi 80 de lei, în funcţie de mărimea lor dar şi de soi. Aici vei găsi brazi începând de la 60 de cm până la 1,2 metri. În cazul în care te decizi să cumperi un brad în ghiveci, acesta trebuie ţinut în balcon, la temperaturi scăzute. Nu-l uda foarte des şi nu folosi pentru asta cantităţi mari de apă. Este suficient ca o dată pe săptămână să torni puţin în farfuria ghiveciului.

Iată avantajele brazilor naturali

Care este avantajul unui brad natural faţă de unul artificial? Mirosul plăcut care va persista în casa ta pe tot parcursul Sărbătorilor de Iarnă. Nu mai punem la socoteală faptul că în perioada de dinainte de Crăciun brazii naturali vor costa mai puţin decât cei artificiali, iar preţul lor va putea fi negociat.

Brazii artificiali, între 50 de lei şi 1.499 de lei

Magazinele Carrefour, Obi, Praktiker, Real şi Horn­bach au amenajat standuri speciale unde au scos la vânzare brazi artificiali şi accesorii. Uite cu cât se vând brazii artificiali în magazine!

La Carrefour vei găsi brazi de 1,8 metri înălţime cu 882 ramuri la 279 de lei.La Hornbach vei găsi brazi între 1,8 şi 2,5 metri la preţuri între 259 şi 419 lei. La Obi un brăduţ mic, cu doar 68 de ramuri, te costă 19,99 lei, iar cel mai scump ajunge şi până la 1.499 lei. La Real brazii artificiali costă între 24,99 lei pentru unul mic, pentru decorat biroul, şi 249 lei pentru unul de 180 cm.La Praktiker se vând brazi artificiali cu preţuri între 50 de lei şi câteva sute de lei.

Click! îţi trimite bradul direct acasă

Vrei să ai un brad de vis? Participă la concursul organizat de ziarul nostru. Avem de dat 45 de brazi! Cel mai frumos brad de Crăciun este pregătit chiar pentru tine! Până la 13 decembrie, zilnic, punem la bătaie trei brazi naturali, cu înălţimea între 1,75 metri şi 2 metri. Tot ce trebuie să faci este să trimiţi un sms la 1399 cu textul „BRAD". Costul unui sms este 0.30 euro şi este valabil în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi vor fi anunţaţi în ziarul nostru începând cu data de vineri, 30 noiembrie. Pentru ca surpriza să fie completă, vă mai spunem că norocoşii câştigători vor primi bradul chiar la ei acasă, în perioada 19-22 decembrie.

Cei 45 de brazi, fiecare cu o valoare de 370 de lei, pe care îi puteţi câştiga începând de astăzi sunt oferiţi cu sprijinul www.magazinuldebrazi.ro  şi Silva Group Romania. Mai multe detalii şi regulamentul concursului nostru sunt disponibile pe site-ul www.click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net