Un Porsche fără numere de înmatriculare zace între blocurile din municipiul Arad de ceva vreme. Proprietarului ori nu i-a mai plăcut mașina ori pur și simplu nu a mai avut bani de înmatriculare și de întreținere.


Mașina a fost decoperită de către angajații Primăriei, care, pe lângă alte opt maşini abandonate prin cartiere, au găsit-o pe domeniul public şi pe acesta. Bolidul de culoare gri a fost descoperit în cartierul Micălaca, zona Mioriţa.

„Sunt mașini a căror stăpâni nu sunt de găsit. Până acum nu a fost găsit proprietarul mașinii Porsche. Nici vecinii nu știu prea multe despre aceasta. Noi am întocmit o somație și dacă propietarul nu o va lua de aolo vom fi nevoiți să o ridicăm pentru a elibera domeniul public", spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Cum mașina nu are numere de înmatriculare este foarte greu de găsit stăpânul.

„Noi bănuim că cineva a adus-o de afară pentru a o vinde, însă nu a găsit cumpărător, iar pentru a o păstra îi trebuiau mulți bani. Așa că a abandonat-o", spune Mircea Panfil.

Mașina Porsche găsită are tapiţerie din piele. Costurile pentru înmatricularea unei astfel de mașini sunt destul de mari, mai ales dacă ne gândim că doar taxa de poluare se ridică la suma de 2.700 de euro. Pe site-urile auto un astfel de model se vinde între 23 - 25 de mii de euro. Dacă proprietarul maşinii nu o va duce de acolo, angajații primăriei o vor ridica în cel mai scurt timp, iar autoturismul va fi licitat.

De altfel, zeci de maşini ridicate de pe domeniul public sunt garate într-un depozit al Primăriei. Unele nu sunt mai vechi de 4-5 ani. Primăria organizează anual licitaţii, pentru a scoate maşinile abandonate la vânzare. La ultimele două licitații, s-au adunat peste 200.000 lei.


 
 
Loading...