Ce boli pot lua copiii de la şcoală şi grădiniţă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Puiul tău s-a întors în colectivitate? Este momentul să fii cu ochii-n patru pentru a evita ca el să se îmbolnăvească. Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă care sunt afecţiunile contagioase pe care copiii le iau cu uşurinţă şi cum pot fi prevenite.

Viroze. Odată cu scăderea temperaturilor, riscul ca cei mici să sufere de viroze respiratorii e destul de mare. Răceala şi infecţiile respiratorii se transmit cu uşurinţă şi se declanşează cu rapiditate atunci când sistemul imunitar e scăzut. Cel mai bun mod de a-ţi proteja copilul e imunizarea. Include-i în alimentaţie cât mai multe alimente bogate în vitamina C şi dă-i suplimente alimentare pe bază de propolis şi echinaceea, însă ţine cont de indicaţiile medicului specialist.

Mai citeşte în revista “Click! pentru femei” de azi: 5 Cum îţi influenţează destinul data naşterii

simeon stalpnicul png

Parazitoze intestinale. Dacă cel mic acuză lipsa poftei de mâncare, greaţă, vărsături, balonare, dureri abdominale, somn agitat, constipaţie sau diaree, e posibil să sufere de o boală parazitară. Infecţiile cu viermi şi paraziţi intestinali pot apărea după ce copilul a mâncat fără să se spele pe mâini, a băut apă contaminată sau a intrat în contact cu o persoană purtătoare de paraziţi. De aceea, e necesar ca micuţul tău să ţină cont de regulile de igienă, să nu mănânce după alţi copii, să evite consumul de apă din locurile publice.

Varicelă. Vărsatul de vânt e una din cele mai frecvente boli infecţio-contagioase care cauzează urticarie. Virusul responsabil de apariţia varicelei se transmite prin aer, prin strănut sau tuse, dar şi prin secreţiile rezultate în urma ruperii veziculelor cutanate. Copiii cu imunitate crescută sunt feriţi de complicaţii, cele mai comune simptome constând în febră, mâncărimi ale pielii, pete roşii sau umflături, indispoziţie, oboseală, dureri de cap, apetit alimentar diminuat. De îndată ce copilul a fost infectat, e important să stea în casă. Nu uita să-l hidratezi cu cât mai multe ceaiuri, sucuri naturale şi supe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net