Cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti români

Ultima actualizare:

    Vă prezentăm o selecţie cu cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti româniFoto: Mediafax
Vă prezentăm o selecţie cu cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti româniFoto: Mediafax

Chiar şi cei care trebuie să vegheze la respectarea legii şi să se asigure de protejarea cetăţeanului sunt uneori tentaţi să-şi încalce atribuţiunile de serviciu pentru diverse foloase materiale sau chiar plăceri. Click! vă reaminteşte o serie de evenimente care pot fi considerate cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti români.

Scandalul recent în care au fost implicaţi doi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi, suspectaţi că ar fi violat o minoră în vârstă de 15 ani aruncă o nouă pată neagră pe instituţia creată pentru a proteja cetăţenii. Cum spune şi celebra vorbă românească "orice pădure are uscăturile ei", plecăm de la premisa că nu toţi poliţiştii sunt la fel şi că pot exista scăpări ce duc spre infracţiuni şi în cazul lor. O să rememorăm împreună unele dintre cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti români, în speranţa că ele vor deveni din ce în ce mai rare şi nu vom mai fi nevoiţi să relatăm astfel de întâmplări.

procurorii DNA dispuneau trimiterea în judecată a 47 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră ce îţi desfăşurau activitatea la Punctul de trecere a Frontierei Albiţa, situat în judeţul Vaslui, pentru luare de mită în formă continuată şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat. Conform rechizitoriului DNA, în perioada noiembrie 2010- ianuarie 2011 cei 47 de poliţişti de frontieră de la Albiţa au pretins, primit ori acceptat, atât în nume propriu, cât şi în numele celorlalţi colegi, suma totală de 2.164.800 de lei şi alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera.

Cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti români: Octombrie 2011

Tribunalul Bucureşti decidea la data de 21 octombrie 2011 condamnarea a 41 de poliţişti, instructori auto şi elevi ai acestora la pedepse de la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, până la plata unor amenzi administrative de 1.000 de lei, în dosarul permiselor din Capitală pentru infracţiuni de corupţie şi mărturie mincinoasă.

Cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti români: Sinucideri din 2012

Pe fondul tăierilor salariale din acea perioadă, reduceri ce a diminuat bugetele poliţiştilor cu 25%, peste 7 dintre aceştia au ales să se sinucidă în acel an. Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, anunţa la acel moment bilanţul tragic al unui an foarte greu pentru totţi bugetarii. "Avem peste 30 de poliţişti care nu-şi pot plăti ratele. O să găsim soluţii pentru ca angajaţii Poliţiei Române cu probleme financiare să lucreze, dacă doresc, la structuri care implică un grad de risc ridicat şi care oferă salarii mai mari. Anul trecut s-au sinucis şapte poliţişti. Dacă situaţia lor ar fi fost cunoscută din timp, poate că unii dintre aceştia ar fi fost salvaţi", spunea Petre Tobă, pentru Ştirile Pro Tv.

Cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti români: Organ umilit şi dezbrăcat de uniformă în Murfatlar

în noaptea zilei de 26 august 2013, în jurul orei 01 în Murfatlar, un poliţist era victima unei infracţiuni de ultraj care revolta întreaga ţară. Aflat în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu, un poliţist aparţinând Poliţei Locale din localitate era înjosit, pălmuit şi dezbrăcat de uniformă de un bărbat extrem de agresiv după ce organul legii intervenise pentru aplanarea unui conflict izbucnit între doi cetăţeni. Acesta împreună cu încă 5 prieteni au agresat verbal şi fizic poliţistul şi maşina acestuia.

Cele mai mari scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti români: Adjunctul Poliţiei Rutiere Bucureşti şi alţi 7 poliţişti

Daniel Piştea, directorul adjunct al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, şi alţi 7 poliţişti sunt acuzaţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident de circulaţie comis de unul dintre poliţişti, în urma căruia o femeie a fost rănită. Marius Maghiari, poliţist la Serviciul Accidente al Brigăzii Rutiere Bucureşti a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, pe 8 iunie, apoi a dus-o la spital şi pe drum s-ar fi înţeles să declare că a fost vorba de un accident de muncă, potrivit gandul.info.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net