Certificatul verde ar putea fi aplicat în funcție de incidență. Propunerea ministrului Alexandru Rafila

Ultima actualizare:

    Certificatul verde COVID ar putea fi folosit cu intermitențeFoto: Inquam Photos
Certificatul verde COVID ar putea fi folosit cu intermitențeFoto: Inquam Photos

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, critică modul în care s-au luat deciziile în valul 4, cu reacțiile întârziate ale autorităților și măsurile fără sens. Acum suntem pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor, însă ne uităm cu îngrijorare spre iminentul val 5. Pregătirile trebuie începute imediat, a anunțat Rafila la Digi24, unde a vorbit despre vaccinare, despre restricții și despre certificatul verde.

„Sunt premise să avem un val 5 serios”

„Probabil după sărbători vom asista la o nouă creștere a numărului de cazuri și atunci trebuie să îmbunătățim accesul pacienților la testare, la consult, la tratament în ambulatoriu încă din primele zile de boală. Sunt premise să avem un val 5 serios: populația receptivă la infectare poate crește din nou, pentru că imunitatea celor vaccinați până în luna mai a scăzută. Apoi, în perioada sărbătorilor, se intensifică circulația, ne întâlnim cu rudele în vârstă...”, a declarat ministrul Sănătății la Digi24.

Certificatul verde ar putea fi aplicat cu intermitențe

Una dintre măsurile propuse este aplicarea certificatului verde cu intermitențe, în funcție de incidența infectărilor. Când cresc cazurile, certificatul să fie introdus pentru anumite tipuri de activități, iar când înregistrăm o scădere constantă, de exemplu sub incidența de 0,5, să putem renunța la el. „O astfel de abordare predictibilă, măsurabilă, poate fi anunțată din timp, ajută oamenii să se adapteze. Acest certificat nu trebuie perceput ca o metodă de constrângere la vaccinare. Populația e bine să perceapă vaccinarea ca pe un act de protecție, nu ca o constrângere”, a mai spus ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net