Emil Imre, vicecampion la 17 ani!

Ultima actualizare:

Emil Imre a reuşit să intre în  finala de patinaj viteză pe pistă scurtă 500 de metri după ce a câştigat semifinala în care a concurat. Este prima medalie de argint din istoria României, la Olimpiadele de Tineret. Până acum ţara noastră reuşise să câştige alte patru medalii, toate de bronz.

Imre a fost cronometrat cu timpul de 44 sec 188/1000, fiind devansat de rusul Denis Airapetian, 44 sec 152/1000, în timp ce pe locul trei s-a clasat italianul Leonard Palla, 44 sec 333/1000.

„Dedic această medalie părinţilor. Vreau să mulţumesc federaţiei şi şcolii unde m-am pregătit. Vreau neapărat să particip la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Nu voi concura pentru medalie, dar important este să fiu prezent acolo“, a declarat Emil Imre.

Emil Imre a precizat că are o singură pereche de patine, cu care se pregăteşte şi concurează. Interesant este că în mod simbolic el poartă la gât un lanţ cu un medalion reprezentând o patină.

Cei patru băieţi din echipa Românie care au participat la proba de 10 km, stilul liber, la schi fond, nu  au reuşit să obţină medalii.

Cel mai bine clasat a fost Florin Daniel Pripici care a obţinut locul 28. La start au fost 89 de competitori. Proba a fost câştigată de rusul Alexey Chervotkin. El a fost urmat în clasament de colegul său Evgeniy Vakhrushev şi de norvegianul Ole Joerjen Bruvoll.

Româncele nu au reuşit să se apropie de podium în proma de 7,5 km stilul liber la schi fond.

Cea mai bine clasată a fost Sara Erzsebet Emilia, locul 25. Celelalte două reprentante ale ţării noastre au obţinut locul 37 (Vakaria Edit) şi locul 50 (Reka Bajko)

Medalia de aur a fost obţinută de Victoria Carl din Germania. Pe locul al doilea s-a clasat Anastasia Sedova din Rusia, iar pe locul al treilea Anamarija Lampic din Slovenia. În concurs au fost 68 de competitoare, dar doar 64 au terminat cursa.

16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Rusia – Elveţia19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Finlanda – Cehia

09:00 Snowboard Predeal SBX masculin Peter Almasi, Ionut Daniel Ungureanu SBX feminin Luana Chereches

10:00 Schi alpin Poiana Braşov Slalom urias masculin runda 1Ioan Alexandru Nicolescu, Koppany Pap, Mihai Andrei Centiu, Robert Renaldo Fratila Biatlon Cheile Gradistei 10 km feminin individual Dorottya Buzas, Renata Racz, Oana Andreea Valean, Bernadette Focze

Schi fond Predeal 5 km clasic feminin Reka Bajko, Daniela Sabinela Capata, Emilia Sara Erszebet, Edit Vakaria

Schi sărituri Valea Cărbunari, Râşnov Sărituri de la trambulină HS 71m feminin individual prelimariiDaniela Vasilica Haralambie, Raluca Madalina Trimbitas

Short-track Patinoar Poiana Braşov 1000 m feminin Teodora Pana, Bianca Stanica 1000 m masculin Emil Imre, Tamas Antal

11:00 Schi sărituri Valea Cărbunari, Râşnov Sărituri de la trambulină HS 71m feminin individual finalaDaniela Vasilica Haralambie, Raluca Madalina Trimbitaş (dacă se califică)

11:30Schi fond Predeal 7,5 km clasic masculin Alin Florin Cioanca, Marius Daniel Talpas, Luca Daniel Cojocaru, Daniel Florin Pripici

13:00 Biatlon Cheile Grădiştei 12,5 km masculin individual Richard Crăciun, Raul Andrei Demeter, Norbert Kristo

13:30 Schi alpin Poiana Braşov Slalom uriaş masculin runda 2Ioan Alexandru Nicolescu, Koppany Pap, Mihai Andrei Centiu, Robert Renaldo Frăţilă

19:30 Încep ceremoniile de acordarea medaliilorMedal Platza -Poiana Braşov

20:00 Hochei pe gheaţă Arena Ion Ţiriac – Braşov Grupa BRomania - Finlanda

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net