Ai nevoie urgent de bani, în numerar? De multe ori, în această situaţie, apelăm la credite la domiciliu, retragere de numerar de pe cardul de credit sau chiar amanet. Specialistul Click! Alexandra Popa ne spune cum trebuie să procedăm corect pentru a nu ne îndatora şi mai mult.


Creditele la domiciliu, foarte scumpe

Creditele la domiciliu sunt printre cele mai uşor de obţinut. În doar câteva ore, clienţii pot primi sute sau chiar mii de lei în numerar doar pe baza fluturaşului de salariu sau al cuponului de pensie.

Costurile impuse sunt însă destul de scumpe. Astfel, imediat ce situaţia financiară se ameliorează, împrumutul trebuie rapid achitat.

Cardul de credit nu oferă perioadă de graţie

Costurile sunt mult mai mici decât dacă alegi varianta creditului la domiciliu dar nici această soluţie nu este ieftină: vei suporta un comision de retragere, iar băncile nu oferă perioadă de graţie pentru retragerile de la ATM.

Astfel, dobânda se va calcula din ziua următoare a retragerii. E recomandat ca sumele retrase să fie achitate cât mai repede. Nu plăti suma minimă, acest lucru va prelungi perioada de rambursare.

Amanetul, cele mai mari costuri de pe piaţă

 Amanetul este o metodă de obţinere de cash rapid, dar, probabil, la cele mai mari costuri de pe piaţă. Comisionul de amanet poate varia de la 0,3% la 1% pe zi în funcţie de amanet.

În general, locaţiile centrale au şi costurile cele mai mari. Dacă nu ai altă variantă, caută o casă de amanet cât mai ieftină şi, nu în ultimul rând, rambursează cât mai repede datoria.

Loading...
Citeste tot despre: