«Fac Paştele pe datorie!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tot mai mulţi pensionari au trecut, în ultima lună, pragul caselor de ajutor reciproc. La Vaslui s-au acordat împrumuturi record care se ridică la peste 400.000 de lei. Faţă de o lună obişnută, sumele acordate sunt cu 100% mai mari.

Cei mai mulţi dintre bătrâni spun că banii obţinuţi de aici au fost luaţi pentru a-şi asigura o masă decentă de sărbătorile pascale.

„Aici e foarte convenabilă dobânda şi e mult mai mică rata decât la o bancă. Vreau să iau 2.600 de lei pentru că îmi vin copiii acasă cu nepoţii şi vreau să pregătesc bunătăţi pentru masa de Paşte. Cu restul îmi cumpăr medicamente şi îmi păstrez bani şi pentru lucrările agricole", ne-a spus şi Veronica Andreescu, de 54 de ani.

Potrivit lui Traian Pascu, preşedintele CARP Vaslui, 157 de bătrâni au ales să se împrumute cu bani pentru a se bucura de bunătăţi la sărbătorile Pascale.

De Înviere, trebuie să vă achiziţionaţi ouă, vin şi cozonac

simeon stalpnicul png

„Din păcate, nu toţi pensionarii vasluieni au reuşit să îşi achite ratele la împrumuturile anterioare, iar conducerea CARP a fost nevoită să refuze alte câteva zeci de solicitări", a precizat Traian Pascu.

Şi la Casa Judeţeană de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Sibiu aproximativ 100 de persoane şi-au făcut cereri de împrumut pentru a întâmpina Paştele aşa cum trebuie.

„Ne limităm numai la ce ne trebuie, atâta. Vrem să ne acoperim datoriile, să ne şi rămână de sărbători. Copiii nu pot să ne ajute că au şi ei, la rândul lor, copii, au datorii", spune, cu amărăciune, Tatiana Suciu, pensionară.

Doar în primele trei luni, peste 1.300 de pensionari sibieni au făcut cereri pentru împrumuturi care depăşesc 25 de miliarde de lei vechi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net