Fața bună a pandemiei. Povești emoționante din izolare

Ultima actualizare:

    Pe unii, perioada aceasta grea și ciudată ne-a făcut mai buni, mai sensibili, mai altruiștiFoto: Shutterstock
Pe unii, perioada aceasta grea și ciudată ne-a făcut mai buni, mai sensibili, mai altruiștiFoto: Shutterstock

Pandemia de COVID-19 a lăsat multe nenorociri în urma ei. A luat vieți, ne-a ținut prin spitale, a afectat economia și ne-a îngrădit libertatea. Dar, pentru unii, tot răul a fost spre bine. În izolare, și-au descoperit pasiuni noi, au pornit afaceri de care nu se credeau în stare sau chiar și-au mai dat o șansă, în cuplu. Pandemia a avut, iată, și părți bune!

Fiecare cuplu are povestea sa în izolare. Au fost momente dificile, dar și frumoase și pline de emoții, care ne-au arătat că dragostea adevărată supraviețuiește întotdeauna oricărei provocări. Și nu oricum, ci cu multe povești de spus. Ca o retrospectivă a acestui an greu, echipa AVON și-a propus să strângă toate poveștile și să creeze un muzeu inspirat de aroma unică a parfumurilor care celebrează dragostea („This Love” sau „Today. Tomorrow. Always”). Oricine poate intra pe pagina de Instagram @DragosteaDinIzolare și să își spună povestea care ar putea să-i inspire și pe alții, să le dea speranța că, în ciuda greutăților, soarele tot răsare și pe strada noastră.

  • Irina Bombaru este una dintre persoanele care a intrat în izolare tristă, fără speranță, și a ieșit învingătoare. „Povestea noastră de dragoste a fost frumoasă timp de 13 ani, plină de umor, veselie și romantism, de aici născându-se puiul nostru Nicholas! Cu tristețe, în vara anului 2019, am decis să ne separăm din cauza banilor, a orgoliilor și a stresului ce au pus încet, încet, stăpânire pe căsnicia noastră! Odată cu izolarea, nu concepea nici unul dintre noi să își vadă copilul doar prin video call, așa că am decis să încercăm să trăim iar toți sub același acoperiș! Primele două săptămâni au fost grele, intense, răscolitoare. Apoi, încet, încet, ne-am lăsat la o parte, ca doi oameni maturi, orgoliile și suferințele, și am început doar să comunicăm simplu! Marele „obiect” ce ne-a trezit la realitate și prin care ne-am dat seama că iubirea la noi există, dar a fost umbrită de probleme, a fost râsetul pur al puiului de om creat de noi! Am realizat că, atunci când iubirea nu mai are loc în două inimi, se naște a treia, și ne dorim sa trăim în trei, profitând de orice clipă ca familie și unindu-ne inimile pentru a funcționa! Izolarea ne-a readus armonia, iubirea, încrederea și comunicarea pe care le am pierdut, din cauza acestei vieți grele și triste! Acum nimic nu ne mai stă în cale”, a povestit Irina Bombaru.


    Irina Bombaru, împreună cu fiul eiFoto: Arhiva personală / Instagram
Irina Bombaru, împreună cu fiul eiFoto: Arhiva personală / Instagram
  • Anca Gabriela a supraviețuit acestei perioade dificile cu ajutorul unui suflețel salvat de pe stradă. „Înainte să intrăm în izolare, eu și logodnicul meu am salvat un pisoi care era amenințat cu moartea. Cu ajutorul motanului, amândoi am reușit sa scăpăm de depresia provocată de izolare, de lipsa socializării. Izolarea ne-a făcut să ne dăm seama cât de multă nevoie aveam de o pauză pentru noi și doar noi. Motanul Felix ne-a fost alături oferindu-ne iubirea lui necondiționată. Și acum este alături de noi, zi de zi”.


    Motanul Felix a descrețit frunțile stăpânilor, în izolare
Motanul Felix a descrețit frunțile stăpânilor, în izolare
  • Kathrinee recunoaște că, în izolare, ea și soțul ei au început să devină tot mai stresați, mai morocănoși. „Am simțit că trebuie să facem ceva pentru a ieși din starea asta și ne-a venit ideea unui hobby nou. Așa că eu m-am apucat să cumpăr tot mai multe plante pe care le-am îngrijit cu foarte mult drag și dedicare, m-am documentat serios, iar el s-a ocupat de grădină, a plantat mai multe flori și legume de care ne-am bucurat ca niște copii. Cu toate că locuim la casă, până acum nu am fost atât de preocupați de acestea, fiind ocupați cu jobul și abia acum simțeam că prețuim cu adevărat natura și darurile sale”.

Se nasc tot mai mulți copii

Cât au stat închise în casă, în pandemie, multe cupluri au avut timp să „lucreze” mai mult la un copil. Ca dovadă, în luna martie 2021 s-au născut cu 1.749 de copii mai mulți față de aceeași lună din 2020, arată datele Institutului Național de Statistică. Au fost creștere de la o lună la alta și, dacă o ținem în acest ritm, am putea asista la așa-numitul „baby boom”. „Este încurajator, deocamdată pare că influenţa pandemică n-a fost doar nefastă sau morbidă şi pe undeva a şi ajutat uni oameni să îşi învingă ezitările sau ambivalența”, a declarat la PRO TV psihiatrul Gabriel Diaconu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net