Stă să-l muşte câinii pentru 1.500 de lei pe lună

Ultima actualizare:
Căţeluşa Bella a acţionat doar la comanda stăpânului său
Căţeluşa Bella a acţionat doar la comanda stăpânului său

Alex are ingrata meserie de «infractor», în cadrul şedinţelor de dresaj canin.

Are 21 de ani, este slăbuţ, firav, iar azi l-au muşcat 17 dulăi. Nu vă speriaţi, tânărul nostru e teafăr, nevătămat. A purtat un costum special de protecţie, iar „luptele” s-au dat într-un cadru organizat. Alex joacă rolul infractorului pe care trebuie să-l atace căţeii în timpul antrenamentelor de dresaj.

De cum şi-a pus costumul pe el, toţi câinii din parcul Herăstrău şi-au ciulit urechile şi au sărit în picioare. Au simţit imediat că el e „infractorul” şi aşteptau doar semnalul stăpânului pentru a sări la atac. Iar când semnalul a fost dat, în doar o fracţiune de secundă Alex a fost pus la pământ. Noroc că salopeta pe care o purta era suficient de groasă încât să nu simtă nimic. „E foarte ok, mie nu mi-e frică de câini. Într-o lună mă atacă de peste 500 de ori”, povesteşte Alex. Cum a ajuns să aibă o asemenea, meserie „ingrată”, de momeală pentru câini? „Locuiesc lângă un instructor de dresaj canin care, la un moment dat, mi-a propus să-l ajut la antrenamente. Se întâmpla în urmă cu 5 ani. De atunci fac asta zi de zi. Salariul meu este de 1.500 – 1.800 de lei pe lună”, explică tânărul.


    Căţeluşa Bella a acţionat doar la comanda stăpânului săuFoto Raluca Damian
Căţeluşa Bella a acţionat doar la comanda stăpânului săuFoto Raluca Damian

Ce spune instructorul cu care lucrează tânărul

„Chiar dacă îl vedeţi aşa slăbuţ, să ştiţi că are forţă să se lupte cu cei mai mari dulăi. Câteodată se mai alege cu câte o julitură, o zgârie­­tură, chiar dacă acel costum e super gros şi rezistent. Cântăreşte 7-10 kg, are inserţii de kevlar, un material folosit pentru vestele antiglonţ”, explică angajatorul lui, instructorul Mihai Nae. Experienţa aceasta l-a ajutat şi în viaţa de zi cu zi. Alex povesteşte că s-a întâmplat să fie atacat de maidanezi, pe stradă, dar a scăpat nevătămat. „Nu trebuie să fugi, deoarece câinele, din instinct, te va urmări. E bine să stai pe loc, nemişcat, eventual să ţipi la el. Nu am avut «onoarea» să fiu înconjurat de o haită de maidanezi, ar fi fost mai complicat atunci. Dar eu iubesc câinii şi nu mi-e frică de ei. Am şi acasă unul. Dacă pot să fac din aceasta o meserie, atunci e perfect”, mai spune „infractorul” nostru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net