Judecătorul de la Curtea de Apel care a decis în 13 aprilie ca Anamaria Nedelcu (43 de ani) să fie arestată a amânat pentru a doua oară decizia în cazul extrădării acesteia. Aşadar, el va hotărî în 24 mai dacă românca va fi trimisă sau nu în Canada.


Joi (19 mai), în sala de judecată, atât avocaţii Anamariei, cât şi procurorul de şedinţă, au cerut respingerea cererii de extrădare pe motiv că fapta de care este acuzată femeia, în România, se pedepseşte cu trei luni de închisoare, adică mai puţin de trei ani, astfel încât nu se impune extrădarea. „Inclusiv procurorul a cerut respingerea cererii. A pledat în favoarea mea şi a spus că nu este legal ca eu să fiu extrădată în Canada.

Asta mi-a dat multe speranţe”, ne-a declarat, joi, Anamaria, care, în faţa judecătorului, şi-a argumentat încă o dată decizia de a pleca cu fiul său din Canada şi anume pentru a-l proteja de tatăl violent. Autorităţile din Canada au cerut extrădarea Anamariei Nedelcu, aceasta fiind acuzată de răpire internaţională de minori şi încălcare a ordinului de custodie, pentru că în anul 2014 a decis să plece din Canada alături de fiul său, Anthony (6 ani), deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui.

Loading...