Încă două decese din cauza gripei, confirmate de Ministerul Sănătății

Ultima actualizare:

    De vaccin gratuit vor beneficia mai întâi persoanele aflate în categorii de risc
De vaccin gratuit vor beneficia mai întâi persoanele aflate în categorii de risc

Doi pacienți cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani au decedat din cauza gripei, pe fondul unor complicații medicale datorate unor afecțiuni suplimentare. Cei doi sunt din județul Mureș, conform celor declarate de medicii care i-au îngrijit. Luni, o femeie din Iași, internată la Institutul Regional de Oncologie, a murit după ce a fost diagnosticată cu virusul gripal AH1N1 (gripă porcină). Numărul persoanelor decedate după ce au contactat virusul gripei a ajuns la unsprezece.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au confirmat azi decesul a doi pacienți din Mureș, deși moartea celor doi a survenit în cursul săptămânii trecute. Explicația se găsește în faptul că raportările referitoare la evoluția îmbolăvirilor se fac săptămânal, nu zilnic, de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

„Confirm că s-au înregistrat două decese, din patru cazuri care ne-au fost confirmate. O persoană care a decedat în 31 ianuarie era din Sighișoara și avea o tulpină A H1N1, iar cea de-a doua persoană decedată era din Gornești și avea aceeași tulpină de virus. Nu avem informații despre starea imunității celor doi decedați, dar pot să vă spun că aveau obezitate, iar unul dintre ei suferea de o boală cronică respiratorie”, a declarat Stelian Caraghiaur, purtătorul de cuvânt al DSP Mureș, citat de digi24.ro.

Luni s-a stins la spital și o pacientă a Institutului Oncologic din Iași, care fusese internată la Terapie ntensivă cu leucemie. Cauza decesului a fost multiplă: insuficiență organiză, insuficiență pulmonară și gripă. După decesul femeii s-au confirmat încă 11 îmbolnăviri, fapt care a determinat conducerea instituției să declare carantina.  

Până la sfârșitul lunii ianuarie au fost vaccinate antigripal circa 821.000 de persoane din grupele de risc. Dozele au fost distribuite de Ministerul Sănătății în unitățile spitalicești din toată țara și în cabinetele medicilor de familie. Cu toate acestea, mulți au căutat să se imunizeze și în această lună, însă nu au găsit vaccinuri în farmacii. De asemenea, cel mai căutat medicament pentru tratarea gripei este o raritate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net