Începe Bac-ul picaţilor! Mie nici că-mi pasă

Ultima actualizare:

    42.261 de absolvenţi de liceu încearcă să ia examenul în  sesiunea de toamnă. Printre aceştia şi «Barbie de România»
42.261 de absolvenţi de liceu încearcă să ia examenul în sesiunea de toamnă. Printre aceştia şi «Barbie de România»

A fost dezastru la sesiunea din vară a examenului de Bac. De azi, începe o nouă şansă pentru cei care au ratat, adică peste 42.000 de absolvenţi de liceu: sesiunea “picaţilor”. Printre aceştia se află şi blondina care îşi spune “Barbie de România”, dar ea face orice altceva numai să nu înveţe.

În sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat a fost pentru prima oară când numărul celor promovaţi a fost atât de mic: 81.490 din generaţia curentă, din 161.448 de elevi de clasa a XII-a. Printre aceştia, şi Sabrina Fabian, de 19 ani, alias “Barbie de România”, devenită cunoscută după ce a simulat un leşin pe scenă în ediţia trecută a emisiunii “X-Factor”. I-ar trebui o notă de 7,50 la Română, care i-ar ridica media. În vară, la probele scrise de Bac, nu s-a descurcat. La Română a obţinut 3,80, la Istorie 5,65, iar la Psihologie 5,90. Pentru a promova examenul, trebuia să aibă măcar nota 5 la toate disciplinele şi media generală peste 6.00. Dar, tânăra nu se zbate prea mult. A petrecut de zor weekendul trecut, la Mamaia, într-un club de fiţe.

“M-am înscris la Bac, am pe 23 august proba la Română. Am nevoie de un 7,50 ca să pot trece. Însă, nu mă grăbesc să iau examenul pentru că nu ştiu la ce facultate să dau. În ultima perioadă m-am tot distrat. Am plecat cu prietenii la mare, dar nu am stat la plajă pentru că nu îmi place. Am fost doar în cluburi şi am dansat până dimineaţa”, ne-a povestit Sabrina, care a postat mai multe fotografii din club ca să se vadă că s-a distrat de minune.

Blondina care s-a făcut  cunoscută la “X-Factor“  a stat numai prin cluburi în  loc să înveţe pentru Bac
Blondina care s-a făcut cunoscută la “X-Factor“ a stat numai prin cluburi în loc să înveţe pentru Bac

Blondina s-a întors duminică seară în Capitală, dar nu s-a apucat de recapitulat la Română. S-a dus iar în club şi a avut o surpriză de proporţii. “Am fost într-un club exclusivist din Capitală şi l-am cunoscut pe managerul Rihannei. Este un super om! Riri nu a venit acolo, dar m-am bucurat că am avut norocul să-l cunosc pe managerul ei”, ne-a declarat Sabrina.Circa 42.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la sesiunea “picaţilor”, care începe astăzi, cu probele de evaluare a competenţelor. La acestea se vor prezenta cei care nu au mai dat niciodată examenul de Bac şi cei care au fost prinşi cu fiţuici în alte sesiuni. Probele scrise, care sunt cele mai grele, sunt programate în perioada 22-26 august. Candidaţii s-au înscris doar la proba pe care nu au promovat-o sau la care doresc o notă mai mare.

Calendarul probelor

A doua sesiune a examenului de Bac începe astăzi cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la Limba română, precum şi în limba maternă.Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc în perioada 17-19 august, iar în zilele de 18 şi 19 august, evaluarea competenţelor digitale. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută pe 22 august, iar pe 23 august este proba în limba maternă. Pe 24 august e programată proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere a profilului şi specializării. 6 Rezultatele vor fi afişate pe 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20.00. Afişarea rezultatelor finale va fi în 1 septembrie.

5 sfaturi pentru o notă mare

1. Fiţi relaxaţi! Nu vă panicaţi înainte de a intra în sala de examen şi faceţi exerciţii de respiraţie. Aveţi încredere că nu aţi uitat tot ceea ce aţi învăţat.2. Indiferent de probă, este important ca elevul să citească de câteva ori cerinţele, să scrie pe ciornă rezolvarea, abia apoi să scrie pe foile de examen. Începeţi cu subiectele care vi se par mai uşoare, iar ultimul să fie cel pentru care nu v-aţi pregătit suficient.3. Ar fi bine să lăsaţi spaţiu între subiecte, pentru cazul în care vă mai amintiţi ceva şi va trebui să completaţi. Când credeţi că aţi terminat de scris, mai citiţi o dată lucrarea.4. La probele scrise, textul  trebuie să fie clar, organizat, coerent, logic, cu echilibru între introducere, conţinut şi încheiere. 5. Scrisul trebuie să fie citeţ, să se structureze pe paragrafe, să aibă cât mai puţine ştersături.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net