Managerul Spitalului de Urgență din Focșani, confirmat cu Covid-19, internat cu forța la Infecțioase

Ultima actualizare:
Nelu Tătaru are 48 de ani și a fost numit ministru al Sănătății după demisia lui Victor Costache
Nelu Tătaru are 48 de ani și a fost numit ministru al Sănătății după demisia lui Victor Costache

Scandal la Spitalul Județean Focșani, unde managerul instituției, Constantin Mîndrilă, a fost internat cu forța după ce a primit confirmarea de infectare cu virusul Covid-19. Acesta își luase calculatorul din birou și se autoizolase într-o pensiune pentru medici din Focșani. Pentru că nu voia să o părăsească, a fost dus la Boli Infecțioase cu escortă a poliției, în izoletă. În timp ce el se consideră victima unui abuz, ministrul Sănătății a promis că va înlocui conducerea Spitalului Județean cu medici militari.

„Astăzi, în Duminica Floriilor, am fost supus la un abuz greu de imaginat, dar la care, totuși, mă așteptam. Vreau să împărtășesc tuturor cum un bolnav de Covid 19 este hărțuit de prefectul județului, singurul lui scop fiind de a pune stăpânire pe spital. Fac precizarea că, de la mijlocul lunii martie 2020, conștient de pericolul la care mă expun, de a contracta virusul, am decis să închiriez o locație din apropierea Spitalului Județean Vrancea, unde m-am mutat, pentru a-mi proteja familia. Nu mi-am mai văzut fetița de trei săptămâni! Așadar, de când a început situația de urgență, m-am separat de famile, mi-am găsit o locuință în apropierea spitalului și am lucrat cot la cot cu colegii mei. În data de 08 aprilie 2020, inevitabilul s-a produs. Am fost declarat pozitiv COVID-19 și, imediat, am anunțat DSP Vrancea. Am făcut acest lucru ca o măsură de precauție suplimentară, desi instituția avea rezultatul testului meu, înainte ca eu să îl primesc. M-am prezentat la Secția Boli Infecțioase unde am fost consultat și mi s-au recoltat analize, iar în urma rezultatelor, dr. Vasilache Mădălina, șefa secției, a concluzionat că este o formă ușoară de Covid -19 . După prevederile Protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS Cov 2 din 26.03.2020, formele ușoare se tratează la domiciliu în autoizolare. Astfel, m-am autoizolat imediat la domiciliul ales, am informat prin adresă scrisă DSP Vrancea unde mă aflu și unde voi sta în autoizolare. Am păstrat legătura permanent cu medicul curant căruia îi raportam zilnic funcțiile vitale, am respectat tratamentul prescris, nu am intrat în contact cu nimeni și am încercat să mă odihnesc fiind foarte obosit și speriat. Pentru că starea de sănătate îmi permitea, am vorbit cu directorul medical și am stabilit de comun acord să continui activitatea desfășurata din izolare. Motiv pentru care, am luat și calculatorul de serviciu, pentru a lucra împreună online (am lăsat inclusiv notificare scrisă către directorul medical). În data de 8 aprilie 2020, PNL Vrancea a dat publicității un comunicat în care îmi cerea, isteric, demisia pentru că m-am contaminat în spital, iar în aceeași zi prefectul județului cerea conducere militară la Spitalul de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani.

Duminică, 12 aprilie 2020, la ora 11.26, m-a sunat prefectul județului spunându-mi că din ordinul ministrului sănătății trebuie să mă mut urgent la Secția de Boli Infecțioase. Deși l-am rugat să îmi trimită și mie ordinul, pentru că eram curios să văd despre ce este vorba, domnia sa mi-a spus, fără echivoc, că dacă refuz va trimite Poliția și mă va muta cu forța. Eu am încercat să îi explic faptul că domnia sa comite un abuz și că prin tot ceea ce face în spațiul public de câteva zile mă tratează nelegal și înjositor. Domnia sa nu mi-a adus la cunoștință nici o prevedere legală, dar a trimis la locuința unde eram autoizolat un echipaj care să mă transporte cu forța la secția de boli infecțioase. Prin urmare, la câteva zeci de minute distanță, am ajuns să fiu filmat ca un tâlhar care a încălcat prevederile legale, deși nu sunt decât un bolnav de Covid 19 care stătea în autoizolare, respectând întocmai legislația în domeniu”, a scris managerul spitalului, susținând că e doar victima unor interese politice.

Pe de cealaltă parte, prefectul judeţului, Gheorghiţă Berbece, a spus că managerul spitalului s-a cazat la o pensiune închiriată pentru cadrele medicale non-COVID. „Am aflat ulterior că s-a dus la o pensiune. Azi, l-am convins să meargă la spital. Pensiunea este închiriată pentru cadrele medicale şi nu înţelegem cum şi-a permis managerul să stea acolo, alături de cadrele medicale non-COVID. Va trebui să facem şi o anchetă pentru aflarea adevărului”, a spus duminică prefectul Gheorghiţă Berbece, citat de adevarul.ro.

Conducere militară la Spitalul Județean Focșani

„La nivelul Spitalului Judeţean managerul este confirmat pozitiv, a şi plecat din spital. Că a plecat cu toată documentaţia şi ce mai avea prin birou este o problemă. Mâine (n.r. luni) vom fi la Focşani şi ne gândim după evaluarea locală la un manager militar, am vorbit şi cu domnul ministru, ne gândim la o conducere militară”, a declarat duminică Nelu Tătaru pentru Digi 24.

Într-adevăr, azi, ministrul a anunţat că a decisvca la Spitalul Judeţean din Focşani managementul să fie asigurat, pe perioada starii de urgenţă, de cadre militare medicale din Braşov şi de la Spitalul Militar din Focşani. "Ca primă intenţie, având în vedere că tot managementul Spitalului Judeţean este infectat COVID, managerul, şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia, împreună cu ministrul Apărării, să dam un ordin de misiune în care managementul pe perioada starii de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară. Avem în plan o limitare a focarului atât de la Spitalul Judeţean, cât şi de la Spitalul Militar", a spus Tătaru. 

E a adăugat că nu există nicio legislaţie care să îi permită directorului să plece. "Eu am avut o obiecţie din acest punct de vedere, era un manager al unui spital din subordinea Ministerului Sănătăţii, puteam eu ca ministru să fiu anunţat măcar că are o boală sau este COVID prezent, ca noi ca şi minister să putem gestiona această criză. Faptul că a plecat într-o locaţie care nu este o unitate medicală este iar o problemă", a susţinut Tătaru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net