Medicii din prima linie, atacați verbal de rudele pacienților pe care îi salvează

Ultima actualizare:

    Medicul Amin Zahra lucrează în prezent la spitalul din Ploiești
Medicul Amin Zahra lucrează în prezent la spitalul din Ploiești

Pe lângă lupta cu boala și munca în combinezon, la 36 de grade, medicii mai au o provocare: rudele pacienților care nu cred în Covid-19. Amir Zahra, medic la Spitalul din Ploiești, face un apel către români, rugându-i să-i lase să se ocupe de bolnavi.

98% din personalul medical nu și-ar fi primit sporul de Covid

Medicul Amin Zahra s-a transferat de la Spitalul Judetean Timișoara, unde este rezident, la spitalul din Ploiesti, pentru a fi în prima linie a luptei cu COVID-19, precizează ziare.com. Într-o postare de Facebook, medicul povestește că, în ciuda condițiilor grele, a muncii epuizante pe care o duce el și colegii lui, cu toții fac acest lucru cu pasiune și responsabilitate, nu pentru bani. „Sunt 36°C și, din păcate, nu mă aflu pe o plajă însorită, ci în unitatea mobilă. Echipamentul nostru zilnic este: costum de unică folosință, combinezon, două măști, vizieră, ochelari, trei perechi de mănuși și cizme. Și acum vă întreb pe voi: ce om sănătos și întreg la minte ar lucra în condițiile acestea? Credeți că o facem pentru bani?! Ei bine, pot să vă spun că 98% din personalul medical nu și-a primit sporul de Covid, nici până în momentul acesta, deci, NU, nu o facem pentru bani! Singurul “lucru” pozitiv în toată situația aceasta și, din păcate, o spun cu regret, sunt pacienții”, scrie dr. Amin Zahra.

Medicul Amin Zahra: „Lăsați-ne să ne ocupă de rudele dumneavoastră!”

Însă medicilor le este tot mai greu să-și facă treaba și din cauza rudelor paciențior care nu cred în Covid-19. „Întâmpinăm ostilitate și din partea aparținătorilor, care în ultima vreme ne aduc tot mai des injurii și denigrări. Nu vreți să credeți în Covid?! Este treaba dumneavoastră, dar sunteți obligați să respectați niște măsuri, și știți de ce? Pentru că libertatea se termină în momentul în care începe să ne afecteze pe noi ceilalți, să ne afecteze munca. Noi vă înțelegem, este grea și așteptarea, dar lăsați-ne să ne ocupăm de rudele dumneavoastră bolnave, să le oferim cea mai bună îngrijire. Lăsați-ne să ne petrecem timpul cu bolnavii, în loc să-l irosim în încercarea de a ne apăra. Ceea ce vreau să vă transmit, este că noi nu o să renunțăm. Nu pentru că am depus un jurământ, ci pentru că suntem oameni și ne pasă!”, a mai scris medicul pe pagina sa de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net