Mii de ieşeni, aşteptaţi sâmbătă la Ziua Unirii. Ce au pregătit autorităţilor

Ultima actualizare:

    200 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru Ziua Uniriifoto: cronicadeiasi.ro
200 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru Ziua Uniriifoto: cronicadeiasi.ro

Câteva mii de ieşeni sunt aşteptaţi sâmbătă la manifestările organizate de Ziua Unirii şi la care şi-au anunţat participarea şi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, iar pregătirile sunt în desfăşurare, statuia domnitorului Cuza fiind spălată, iar străzile din zonă fiind măturate.

Autorităţile locale estimează că la manifestările care vor avea loc sâmbătă în centrul Iaşiului vor asista câteva mii de persoane, atât primarul municipiului, Gheorghe Nichita, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, făcând apel la ieşeni să vină în număr mare la acest eveniment, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru acest eveniment au fost mobilizaţi peste 200 de jandarmi şi poliţişti care se vor afla în zona centrală a oraşului pe toată durata manifestărilor.

La manifestările care vor fi organizate la Iaşi de Ziua Unirii Principatelor Române şi-au anunţat participarea şi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta şi mai mulţi miniştri, precum şi parlamentari şi şefi de instituţii.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Iohannis va susţine un discurs în Piaţa Unirii, începând cu ora 10.15, apoi va depune o coroană la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, după care va merge la Biserica ”Sfinţii Trei Ierarhi”, la mormântul domnitorului.

Manifestările din Piaţa Unirii vor fi deschise, sâmbătă, la ora 9.00, cu un concert de muzică populară susţinut de Aurel Tamaş, Margareta Clipa, Nicolae Glib şi Daniela Condurache, după care mai mulţi actori vor urca pe scenă pentru a interpreta o scenetă istorică. De asemenea, va fi oficiată şi o slujbă religioasă, vor avea loc discursuri ale oficialităţilor, precum şi o paradă militară şi hora Unirii.

Pentru participanţii la eveniment autorităţile locale au pregătit 5.000 de porţii de fasole şi cârnaţi şi vin fiert, care vor fi împărţite imediat după terminarea manifestărilor.

Pentru sâmbătă seară este programată retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Iaşi, pe traseul Piaţa Unirii-Piaţa Culturii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net