Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, locul unde s-au vindecat cei mai mulți pacienți de coronavirus, are în prezent un nou protocol de tratament. „Rețeta” gândită de medicul Virgil Musta are rolul de a preveni complicațiile date de boală și, implicit, reducerea numărului de pacienți care ajung la Terapie Intensivă.


Medicul Virgil Musta a decis să schimbe schema de tratament a bolnavilor, după ce a participat la o conferinţă internaţională în domeniul medical şi a cercetat mai multe studii realizate de medicii din China, SUA şi alte ţări din Europa. „S-a constatat la necropsii, la italieni, că apare o tromboză masivă în mai toate organele. Pornind de la această idee, am implementat acest tratament care completează schema anterioară. Noi aveam schema antivirală. De o lună, de când am văzut că este legat de toxine, de riscul de coagulare al vaselor mici la nivelul plămânilor, al creierului, ficatului şi rinichilor, am stabilit o schemă de terapie antivirală şi patogenică. Există două mecanisme: inflamativă masivă, care are consecinţe nefavorabile, şi coagularea precoce, care duce la tromboze ale vaselor mici. Astfel, acum, tratamentul se face anticoagulant, antiviral şi antiinflamator”, a explicat, pentru News.ro, medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Practic, noul tratament constă în anticoagulante moderne, pe bază de tablete, care „atacă” virusul înainte ca acesta să dezvolte forme grave. „Este vorba despre tratament patogenic precoce ca să nu ajungă în faze avansate de boală. Se discută că nu atât că virusul este fatal la un moment dat, cât complicaţiile pe care acesta le generează. Aici, dacă acţionezi din timp, ai şanse ca pacientul să nu ajungă la Terapie Intensivă”, a mai spus dr. Virgil Musta pentru tion.ro.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: