Nu credeau în COVID, dar s-au răzgândit: „Ne-am vaccinat pentru copiii noștri!”

Ultima actualizare:

    Măriuca Duță (stânga) vrea să o protejeze cât mai mult pe fetița ei, Emma. Emilia Pascale (dreapta) și-a învins și ea teama
Măriuca Duță (stânga) vrea să o protejeze cât mai mult pe fetița ei, Emma. Emilia Pascale (dreapta) și-a învins și ea teama

Campania de vaccinare a prins din nou avânt în această perioadă, odată cu avântul și mai mare al valului 4. Zeci de mii de români care nu credeau în COVID sau în vaccin s-au convins, totuși, că aceasta e cea mai bună soluție. Ce i-a făcut să se răzgândească? Click! a stat de vorbă cu cititorii și vă prezintă câteva povești emoționante.

„A fost cineva negaționist, dar apoi virusul l-a făcut să se trezească la realitate”, întreba Sasha Ogircin zilele trecute pe pagina de Facebook PROvaccinare. Răspunsurile nu au întârziat să apară. Mulți recunoșteau că au fost ferm împotriva serului și nu credeau în pandemie, dar ceva i-a făcut să-și schimbe părerea. „Eu nu am crezut, recunosc! Când abia apăruse în China, mă gândeam că... e la ei. Apoi, când a început să se extindă, credeam în conspirații. Apoi au început decesele, prieteni dragi care pierdeau pe cineva. Atunci am început să cred. Posibil să fi trecut prin boală cu formă ușoară anul trecut. Acum am schema de vaccinare completă și abia aștept să-mi vaccinez copiii”, povestește Gabriela. „Am fost împotriva vaccinului până acum trei săptămâni. Acum sunt pozitivă, în izolare. Când o să pot, mă vaccinez fără să mai comentez”, promite și Florentina Iancu.

S-au vaccinat pentru a-și proteja mai mult copiii

De câteva săptămâni, Măriuca Duță, o tânără din Poiana Mare (Dolj), urmărește cu îngrijorare cum cresc cazurile de COVID în localitatea ei. Unii cunoscuți chiar și-au pierdut viața. Astfel, a hotărât că e momentul să se vaccineze. „Până acum eram indecisă, mă gândeam că poate nu e bun vaccinul, nu a fost suficient testat... Plus că, dacă lumea din jur nu se vaccina, eu de ce să o fac?! Era efectul de turmă. Până la urmă, teama de boală a învins teama de virus. M-am vaccinat săptămâna trecută pentru fetița mea de doi ani și jumătate, pentru cei vulnerabili din familie, dar și pentru mine. E totul ok”, ne spune Măriuca.

Tot pentru copilul ei s-a vaccinat și Emilia Pascale (41 de ani), deși până acum o lună era 100% împotriva vaccinării. Motivul: teama! „Eu sunt ipohondră. Auzeam în jur oameni care după vaccin se pomeneau cu tot felul de reacții adverse, ganglioni umflați, percepeam ca pe ceva negativ, grav. Culmea, tot ipohondria m-a făcut să mă răzgândesc. Am început să citesc și m-am convins să micile reacții adverse sunt normale. Astfel, pe 10 octombrie m-am vaccinat cu prima doză, regretând că o fac abia acum; stau puțin stresată să nu se întâmple ceva până la rapel, la ce nebunie e în jur.  Am un băiețel de doi ani, pe el vreau să-l protejez, dar și pe mine, că vreau să pot fi și în continuare alături de el”.

A rămas însărcinată la 5 luni de la rapel

O tânără de 27 de ani, pe care o vom numi Andreea, ne-a împărtășit, sub protecția anonimatului, o poveste emoționantă. Are două fetițe de 8 ani, un băiat de 5 ani, iar al patrulea e „pe drum”, în burtică. „Eu nu am crezut deloc în virus până anul trecut, când m-am îmbolnăvit”, spune ea. Fusese la mare, după două săptămâni au apărut simptomele: febră, frisoane, stare de rău. A stat 3 zile internată în spital și, după ce și-a mai revenit, a cerut externarea. „Abia de atunci a început calvarul. Peste noapte din nou febră exagerat de mare, schimbam câte 4 tricouri, frisoane, pierd gust și miros, stări de vomă, dureri musculare. Nu puteam să mănânc, să beau apă, să-mi iau medicamentele, efectiv nu puteam să îmi ridic capul de pe pernă. După un timp, a apărut o tuse urâtă, simțeam că mă sufoc, îmi era frică să nu fac stop cardio-respirator. Într-un cuvânt, a fost un calvar, credeam că o să mor. Abia în a treia săptămână am început să mă simt mai bine”, spune tânăra. S-a vaccinat în luna mai 2021, cu toate că înainte nu era de acord cu vaccinul: „Am 3 copii, am părinți în vârstă, trebuie să ne protejăm cumva. Și pot să vă confirm că nu scade infertilitatea. După aproape 5 luni de la rapel am rămas însărcinată”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net