Omul-robot costă un milion de dolari

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Uluitor! Cercetătorii au construit cel mai complet om artificial din lume. Rex a fost realizat din membre şi organe artificiale şi are 70% din funcţiile organismului uman. Realizarea celui mai complet om bionic a costat 1 milion de dolari.

Dacă în urmă cu 40 de ani termenul „bionic" era de domeniul SF, iată că ştiinţa ne uimeşte din nou. Cercetătorii britanici de la compania Shadow au construit cel mai avansat om bionic din lume, care valorează 1 milion de dolari (circa 3.290.000 lei).

Rex, aşa cum a fost botezat, a fost creat după asemănarea psihologului elveţian Bertolt Meyer (36 de ani), care s-a născut fără mâna stângă şi are o proteză bionică. Omul realizat cu ajutorul tehnologiei măsoară 2 metri înălţime şi are organe artificiale, realizate în laboratoarele a 20 de universităţi şi companii, sânge artificial şi membre robotizate.

Rex îndeplineşte 60-70% din funcţiile organismului uman, reuşind să respire de unul singur, stă în şezut şi se mişcă precum un om. Acesta are ochi artificiali constituiţi din microcipuri implantate în retină, ce primesc imagini realizate de o cameră amplasată pe ochelarii săi. Pe lângă alte dotări, el mai are picioare cu gleznă bionică care mimează acţiunea gambei umane şi a tendonului lui Achile. „Omul artificial" va fi prezentat într-un documentar în SUA la 20 octombrie.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net