Pariurile, noul El Dorado al românilor: un milion de oameni «bagă» bani în fiecare zi

Ultima actualizare:

    Românii investesc mii de euro în pariuri (Arhivă Click!)
Românii investesc mii de euro în pariuri (Arhivă Click!)

Pentru mulți români, jucurile de noroc au devenit un adevărat miraj al banilor câștigați ușor. În ultimii ani, de cand s-a declansat criza, cazinourile și casele de pariuri au atras tot mai mulți împătimiți. Dacă acum câțiva ani vedeam la aproape orice colț de stradă o farmacie sau o sucursală bancară, acum numărul caselor de pariuri tinde să îl depășească pe al acestora. Atrași de magia câștigurilor, dar și de pasiunea jocurilor de noroc, mai mult de un milion de români pariază constant, aproape zilnic.

Un motiv important care a favorizat dezvoltarea acestei industrii a fost apariția crizei economice. Unele persoane rămase fără o parte din venitul lunar au căutat să compenseze aceste pierderi cu biletele jucate la pariurile sportive. Posibilitatea de a multiplica o sumă de câteva zeci de ori i-a ademenit pe mulți. Astfel, ceea ce a început ca o modalitate de sporire a veniturilor s-a transformat pentru unii într-o adevărată dependență.

Există diferite tipuri de pariori identificate de agențiile de pariuri. Majoritatea sunt cei care joacă regulat la casele de pariuri offline, asa numitele case „de pe strada". Aceștia pariază sume relativ mici, jucând multe meciuri și așteptând câștiguri de zeci sau sute de ori mai mari. Sunt un public fidel, care pariaza cu regularitate, aproape zilnic. Media de varsta a acestor jucatori este una scazuta, ca si nivelul lor de venituri. Totuși, în ultimul timp pariorii se orienteaza din ce în ce mai mult spre casele de pariuri online. Este vorba de pariori profesionisti, care investesc mult timp si bani.

Cei care aleg această metodă analizează mai atent oferta și meciurile pe care urmează sa parieze. Beneficiind și de câștiguri neimpozitate, de o lipsa de transparenta si de un risc de expunere scazut, persoanele care pariază pe internet tind să fie mai cumpătate, jucând deseori sume mari, însă pe cote mai mici, având sanse mai mari de reușită. In online sunt persoane care pariaza chiar si mii de euro zilnic si verifica biletul online sau ofline.

În România, principalele case de pariuri din mediul online sunt Bet365, Betclic, William Hill Unibet si Bwin (care incepand de anul trecut nu mai primeste clienti noi din Romania).

De partea cealaltă, agențiile cele mai răspândite în orașele țării sunt SuperBet, Public Bet, Bet Cafe Arena, StanleyBet si Casa Pariurilor. Acestea au atins un număr impresionant de 3700 de locații fizice, existând agenții de pariuri chiar și în mediul rural.

În contextul creșterii industriei pariurilor, un alt fenomen a crescut vertiginos ca si amploare: aparitia si dezvoltarea siteurilor de analize si ponturi pentru pariori. Acestea oferă analize amănunțite și strâng adevărate comunități de împătimiți de pariuri în jurul lor.

„Sunt cateva mii de vizitatori zilnic care acceseaza siteurile de ponturi pariuri, este un public tanar, preponderent masculin, un public fidel dar totusi foarte pretentios, care cere calitate si care simte imediat daca nu esti corect cu el, daca incerci sa il pacalesti sau sa ii vinzi iluzii. Sunt tineri care investesc putini bani in speranta obtinerii unor castiguri rapide, care de obicei apeleaza la casele de pariuri offline, dar si persoane care joaca zilinc cateva sute de euro, in special la agentiile online, beneficiind si de avantajul neimpozitarii castigurilor", a declarat reprezentantul bettinginside.ro, unul din cele mai importante site-uri de profil de la noi.

În condițiile în care România reprezintă una din cele mai sărace țări din Europa, pariurile sunt văzute ca un mijloc facil de îmbogățire de catre multi romani. Cu toate acestea, cine castiga pe termen lung din aceasta „lupta" acerba intre pariori si casele de pariuri ramane de vazut...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net