Prima zi fără decese în România ar putea fi 8 mai. Câți morți se estimează că vom număra până atunci

Ultima actualizare:

    Medici și pacienți, vulnerabili în fața coronavirusului
Medici și pacienți, vulnerabili în fața coronavirusului

Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii (IHME) din cadrul Universităţii Washington a publicat mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluţia COVID-19 la nivel mondial. Țara noastră a fost inclusă și ea în măsurători. Potrivit acestor estimări, prima zi în care nu va mai fi înregistrat niciun deces în România este 8 mai.

Până azi, 8 aprilie, 215 români au murit de coronavirus. Și în continuare ne numărăm morții și bolnavii. Până când? Potrivit calculelor, prima zi fără niciun deces ar fi 8 mai. Iar până atunci, calculele IHMS estimează că vom număra 804 peroane decedate.

„Pe măsură ce sistemul medical din SUA, dar şi alte guverne ne-au cerut ajutorul pentru a determina dacă au abilitatea să îşi îngrijească pacienţii, am reuşit să realizăm un instrument de predicţie la nivel naţional. Aceste previziuni au fost realizate pentru a le oferi spitalelor, angajaţilor din sistemul de sănătate, factorilor politici de decizie şi publcului informaţii cruciale despre presiunea pe care COVID-19 o va pune asupra capacităţilor şi resurselor spitaliceşti, astfel încât să se organizeze cât mai eficient”, a declarat oficiali de la IHME, citați de adevarul.ro. Potrivit aceloraşi estimări, 11 aprilie va fi data la care resursele medicale vor avea cel mai mare grad de solicitare.În același timp, președintele Klaus Iohannis susține că situația din România, în prezent, este departe de a se fi calmat, iar regulile de distanțare socială trebuie urmate cu strictețe. „Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar: la noi în România, din păcate, numărul de cazuri crește și, chiar dacă ne dorim cu toții să se termine această criză, vă spun că noi nu suntem în faza în care trebuie să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până venim cu un plan de relaxare a măsurilor”, a declarat președintele, citat de mediafax.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net