Primarul îţi dă 300 de lei pe lună dacă faci un copil

Ultima actualizare:

    Gigel Sava este  primar în localitatea  Horia din 1999
Gigel Sava este primar în localitatea Horia din 1999

Idee inedită a primarului din localitatea Horia, Constanţa, de creştere a natalităţii. Pentru că oamenii iau tot mai greu decizia de a face un copil, din cauza sărăciei şi a traiului greu, edilul s-a gândit să ajute cu bani viitoarele mămici. Astfel, bebeluşii vor primi lunar 300 de lei, până la vârsta de 3 ani.

Nu a mai văzut de mult micuţi zburdând şi chicotind pe străzile din localitate. Comunitatea pe care o conduce aproape că nu mai are copii, iar populaţia este înaintată în vârstă. Gigel Sava (60 de ani) spune că din cei aproape 1.800 de locuitori din Horia, mai sunt doar 150 de copii, iar localitatea pare pustiită. Familiile tinere iau greu decizia de face un copil, pentru că se gândesc la neajunsuri şi la cât de greu le va fi să îl întreţină. Primarul vine însă în sprijinul femeilor care îşi doresc un copilaş. Le oferă proaspetelor mămici câte 300 de lei lunar, până când copilaşii ajung la vârsta de 3 ani şi merg la grădiniţă.

În ultimii ani, numărul  nou-născuţilor din România  a scăzut dramatic
În ultimii ani, numărul nou-născuţilor din România a scăzut dramatic

„Cu 200 de lei de la stat, plus 40 lei alocaţie, au aproape 550 lei. Aşa, altfel faci copii”, a spus Gigel Sava. Edilul a iniţiat o hotărâre de consiliu, în februarie 2014, care a fost aprobată la 1 octombrie 2014.

De atunci, trei proaspete mămici au început să încaseze ajutorul lunar, iar primarul speră ca numărul acestora să crească în curând. Gigel Sava spune că face totul pentru viitorul comunei şi pentru dezoltarea copiilor care se nasc în Horia. El ajută şi elevii de liceu, pe care spune că îi sprijină financiar şi le oferă transport gratuit la liceele din judeţ. Mai mult, organizează cursuri gratuite de limbă engleză pentru toţi localnicii. ”Suntem în Uniunea Europeană, toată lumea ar trebui să ştie o limbă străină!”, ne-a mai spus primarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net