Sacrificiu de mamă. Cum a reușit să strângă bani, pentru fundația casei, tânăra văduvă care a mers pe jos 4 ore să economisească 5 lei pentru copiii ei

Ultima actualizare:

    Familia fericită pe vremea când soțul Dianei Condurache trăia și visau la o casă împreunăFOTO Facebook/ Diana Condurache
Familia fericită pe vremea când soțul Dianei Condurache trăia și visau la o casă împreunăFOTO Facebook/ Diana Condurache

Începe să se vadă o rază de speranță în familia Dianei Condurache din județul Iași, tânăra văduvă, în vârstă de 23 de ani, rămasă singură cu doi copii mici. Oameni de bine au început să se intereseze de soarta ei și a micuților. Primarul comunei Ciortești, Alina Apostol, spune că această mămică este un un model de responsabilitate pentru mulți dintre noi.

Se căsătorise cu iubitul din copilărie, aveau împreună doi copii minunați și urma să-și construiască o casă. Ce putea să-și dorească mai mult tânăra soție? Din păcate, o nenorocire l-a luat de lângă ea pe cel caruia îi jurase iubire ”până când moartea îi va despărți”. Părea că totul s-a năruit și, probabil, la vârsta ei, multe tinere ar fi clacat. Ea a ales să-și ”încuie” durerea și să lupte cu greutățile pentru a le asigura copiilor un viitor.

A strâns bani pentru fundația casei din pensia de urmaș

În urmă cu 10 luni, Iulian Condurache a murit după un accident stupid pe un teren de fotbal. Bărbatul lucra în construcții în Capitală și când avea puțin timp liber mergea să facă mișcare. Câteva săptămâni a stat în comă, apoi medicii au fost nevoiți să-l deconecteze de ala aparate. După evenimentul dureros, tânăra văduvă nu s-a lăsat. Rămasă fără ajutor, cu doi copii mici, a început lupta.Face tot posibilul să nu le lipsească nimic celor mici.  Alberto are 5 ani, iar Sofia doar 2 ani. Ca orice copil, au nevoie de multe. Hrană, haine, jucării. Mama lor încearcă să le asigure tot ce au nevoie și, totodată să ducă mai departe visul pe care-l avea împreună cu soțul ei: casa.

Din pensia de urmaș și alocații a reușit să strângă peste 11.000 de lei, bani pe care i-a folosit pentru a turna fundația locuinței.  La construcție au pus umărul și cumnații ei care nu au lasat-o la greu.


    Femeia a strans bani de fundatie în 10 luni de la decesul soțuluiFOTO Facebook/ Diana Condurache
Femeia a strans bani de fundatie în 10 luni de la decesul soțuluiFOTO Facebook/ Diana Condurache

”La numai 23 de ani, Diana Condurache este un exemplu de responsabilitate, pentru multe femei.  A rămas văduvă la o vârstă așa fragedă și are în grijă doi copii mici. Nu este ușor, însă reușește să îi îngrijească, sa-i hrănească să îi țină curați. Îi duce la grădiniță, iar în acest timp, ea muncește cu ziua pe la oameni pentru a mai face rost de bani.

Familia trăiește din pensia de urmaș, de aproximativ 2.600 de lei și din alocațiile copiilor. În numai 10 luni, din acești bani Diana a strâns peste 11.000 de lei, bani pe care i-a folosit la turnarea fundației casei. Cumnații ei au ajutat-o, să toarne temelia, însă banii sunt strânși de ea”, a povestit pentru Click! Alina Apostol, primărița din Ciortești.

Diana nu are un loc de muncă, însă lucrează cu ziua pe la oameni, pentru a strânge banii necesari întreținerii familiei. Momentan nu se poate angaja, pentru asta ar însemna să plătească pe cineva să stea cu copiii în perioada în care este la serviciu, mai ales că fetița de doi ani trebuie supravegheată în permanență.

Copiii au nevoie de hăinuțe și încălțări. Și mama

Am reușit să stam de vorbă cu Diana abia seara, când a venit de la câmp. Ne-a spus că deși îi este greu, este fericită că nu trebuie să se împrumute de bani. 

Am întrebat-o ce ar avea nevoie pentru copilași și ne-a spus, oarecum stânjenită, că ar avea nevoie de hăinuțe, încălțăminte, dar și de alimente. Chiar și de jucării.  Când a venit vorba de ea, Diana a spus că ea își dorește ”doar sănătate și putere”, să poată să reziste să își crească odoarele. Însă recunoaște că și ea ar avea nevoie de haine sau încălțăminte.

Oameni de bine vor să o ajute

Primarul comunei Ciortești din județul Iași ne-a spus că oamenii s-au mobilizat după ce au citit în presă despre Diana Condurache, tânăra de 23 de ani, rămasă văduvă anul trecut. ”O persoană a sunat la primărie să întrebe dacă acest caz este real și cum poate să îi trimită un colet. Un bărbat a promis că va mobiliza și alți oameni pentru a da o mână de ajutor familiei îndurerate. Cineva a promis că-i va da materiale de construcție”, a mai spus Alina Apostol.

Diana Condurache a înduioșat o țară întreagă după ce a povestit cum, într-o zi când avea treabă la primărie, a ales să meargă pe jos patru ore pentru a economisi 5 lei, cât costa biletul de autobuz.

Citește și: 

Părinții unui copil cu autism s-au apucat să facă pizza pentru a strânge bani de operație. ”Când am aflat diagnosticul, am crezut că am ajuns în iad

El e «tată» pentru 17 copii orfani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net