Salvat de la moarte: la 72 de ani trăia sub cerul VIDEO

Ultima actualizare:

    Ion Negrilă (72 de ani) a fost salvat de la moarte de un grup de tineri care au strâns bani și i-au construit o locuințăfoto: PRO TV
Ion Negrilă (72 de ani) a fost salvat de la moarte de un grup de tineri care au strâns bani și i-au construit o locuințăfoto: PRO TV

Iată povestea cutremurătoare a unui bătrân de 72 de ani, care a rămas pe drumuri, după ce casa i-a fost mistuită de flăcări. Mai mulţi tineri s-au mobilizat şi i-au oferit o mână de ajutor bărbatului nevoiaş. Bărbatul, numit Nea' Ion Negrilă, a fost salvat de la moarte. Căci, sub cerul liber, ar fi putut muri de frig în orice clipă.

A sperat neîncetat că, într-o bună zi, va putea duce o viaţă normală. Niciodată nu şi-a dorit un trai luxos. A vrut doar să se poată pune liniştit la culcare, fără teama că tavanul casei se va prăbuşi  peste el. Până de curând, Nea' Ion Negrilă, căci despre el este vorba, spunea cu o jumatate de gură că "locuieşte" undeva. Practic, stătea pe străzi după ce casa, şi-asa dărăpănată, i-a ars din temelii. Familia l-a părăsit, pensie nu primeşte, dar are demnitate. Nu a ajuns niciodată să ceară mila altora. A rămas singur, sub cerul liber în cartierul bucureştean Rahova. Putea muri de frig. Dar, spre norocul lui, a fost salvat de la moarte. 

Salvat de la moarte cu ajutorul a 50 de oameni care au strând bani

Nea' Ion este o figură cunoscută pentru toţi cei care-şi fac veacul prin sectorul lui Vanghelie. Dar popularitatea nu l-ar fi ajutat la nimic dacă nu s-ar fi găsit un tânăr dornic să dea o mână de ajutor. Băiatul n-a avut resurse financiare dar şi-a pus mintea la contribuţie şi a avut putere de convingere. Astfel, a mobilizat mai multe cunoştinţe şi au ieşit cu toţii „la treabă”. Au recondiţionat un container şi, cu multă răbdare, l-au făcut locuibil. Astfel, l-au salvat de la moarte pe bătrânel.

Locuința improvizată într-un container l-a salvat de la moarte

Au strâns bani de la aproximativ 50 de persoane care au auzit despre tulburătoarea poveste pe internet. Aşa, au reuşit să amenajeze noua locuinţă a lui Nea Ion. Următorul pas este construirea unui gard pentru ca bătrânelul să poată sta liniştit, aşa cum visa înainte să i se transforme vechea locuinţă în scrum. Lista strângerii de fonduri rămâne în continuare deschisă pentru că inițiatorii vor să adune bani şi pentru utilităţi. Au creat un grup pe Facebook, unde se pot face donaţii în continuare. Citiţi şi pe greatnews.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net