Scandal, vineri seară, la ușa secției de urgență spitalului județean Buzău. Câteva zeci de romi au încercat să ia cu asalt unitatea medicală ca să ajungă la doi adolescenți aduși în cursul serii cu intoxicații cu alcool. Pentru că medicii nu i-au lăsat să intre, ba mai mult, le-au cerut socoteală de ce copiii au ajuns în starea asta, romii si-au pus poalele în cap și au început să țipe că sunt discriminați.


Cei doi copii, de 14 și 16 ani, vecini de străda, s-au jucat toată ziua punând pietre pe calea ferată ca sa fie zdrobite de tren, în apropierea Gării Nord din Buzău. Doi agenți de pază de la o societate din zonă i-au văzut și i-au trimis acasă.

La câteva zeci de minute, unuia dintre copii i s-a făcut rău, apoi și celuilalt. Părinții și alte câteva zeci de rude i-au dus imediat la urgență. Acolo însă, după ce i-au consultat, medicii și-au dat seama că adolescenții erau în pragul comei alcoolice și i-au luat la rost pe părinți. Rudele copiilor au dat însă vina pe paznicii care, spun ei, le-ar fi turnat copiilor alcool pe gât. Enervati, romii au chemat politia sa le faca dreptate.

Când au văzut că se îngroașă gluma, polițiștii au chemat în ajutor mascații ca să-i scoată pe scandalagii din curtea spitalului. Au început însă o anchetă care îi vizează și pe agenții de pază acuzați că i-ar fi agresat pe copii.


 
 
Loading...