Ţi s-a umplut casa de jucării? E timpul pentru puţină ordine!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se cunosc de la o poştă casele în care locuiesc copii. Unde te uiţi sunt jucării! Păpuşi, animăluţe de pluş lego, creioane şi cărţi de colorat, maşinuţe, tot felul de jocuri de care te împiedici când ţi-e lumea mai dragă şi lista e lungă şi inepuizabilă, că nici tu nu o mai ştii. E timpul pentru puţină ordine!

În primul rând, trebuie să faci rost de mai mult spaţiu. Ordinea nu înseamnă să le îngrămădeşti pe toate pe o etajeră, la vedere, deoarece senzaţia de dezordine nu va dispărea. Ci să foloseşti tot felul de cutii decorative, coşuri, săculeţi, unde jucăriile să fie ascunse privirii. Fiecare trebuie să aibă locul ei în aceste cutii.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Împreună cu cel mic, puteţi alege cutia portocalie pentru jocuri de strategie, săculeţul albastru pentru mingi, buzunarele unei etajere agăţătoare pentru maşinuţe etc. Apoi, e foarte important ca cel mic să ajungă uşor la toate sertarele în care sunt jucăriile lui, pentru a le putea pune la loc, după ce le-a folosit.

Potrivit designerului Click!, Cristina Joia, toate aceste recipiente pentru depozitat jucăriile trebuie să aibă huse din materiale textile, care să se poată spăla.

„Cutiile e bine să fie uşoare, nu prea mari, facil de manevrat de către copil. Să fie colorate, sau semitransparente, sau în nuanţe deschise de crem, ivory. Jucăriile cu care se joacă mai rar pot fi puse sub pat, în sau pe şifonier. Evident, în cutii", spune specialistul.

Odată problema spaţiului rezolvată, mai rămâne să-l înveţi pe cel mic să-şi pună jucăriile la loc, după ce le-a folosit. Nu-i permite să le înşire prin toată casa. Când vezi că le-a abandonat prin diverse locuri în afara camerei lui, confiscă-i-le. Dacă le-a lăsat acolo, înseamnă că nu mai are nevoie de ele. De asemenea, nu-l ajuta să-şi găsească, în toată harababura aceea, vreo jucărie de care are nevoie. Nu e vina ta că el e dezordonat, lasă-l să suporte consecinţele neglijenţei lui şi aşa, încet, încet, va deveni mai responsabil.

Curăţă săptămânal jucăriile

Mai ales când sunt mici, copiii obişnuiesc să bage în gură jucăriile. Apoi, când se măresc, riscă pună mâna la gură, după ce s-au jucat cu ele. Din acest motiv, părinţii trebuie să aibă mare atenţie la igienizarea lor. În funcţie de material, jucăriile trebuie spălate şi dezinfectate o dată pe săptămână. Cele din lemn nefinisat se şterg cu un burete umed şi se dezinfectează dacă le bagi în cuptorul cu microunde 30 de secunde. Cele din pluş se pot băga în maşina de spălat, iar cele din plastic se spală cu un detergent natural.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net