Uite aşa prepari cel mai bun sandviş!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Este gustos şi hrănitor. Îl mâncăm cu plăcere la serviciu, pe stradă sau la şcoală. Câteodată, chiar şi acasă, dacă nu avem timp să preparăm mâncare gătită, consumăm sandvişuri. Dar ştii să pregăteşti un sandviş sănătos? Iată ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru a-ţi proteja sănătatea.

Evită pâinea albă!

Nu consuma pâine albă. Aceasta nu conţine fibre, vitamina B şi nici minerale, are un index glicemic foarte ridicat, iar excesul de glucoză se depune sub formă de grăsimi sau colesterol pe vasele de sânge.

Specialiştii în nutriţie recomandă consumul de pâine din făină integrală de grâu sau secară.

Mănâncă pâine integrală!

Pâinea integrală conţine fibre care reglează tranzitul intestinal, vitamina B, indexul glicemic este mult mai mic, conţine săruri minerale şi multe proteine.

Alege cu încredere untul!

În cazul în care nu ai timp să prepari un sos rapid din brânză, iaurt şi verdeţuri poţi folosi pentru ungerea feliilor de pâine unt.

Untul e o bună sursă de grăsimi, vitamine şi minerale. Se recomandă un consum moderat, în jur de 40 g de unt pe zi.

Foloseşte sos preparat în casă!

Pentru a unge feliile de pâine poţi prepara un sos din brânză frământată, iaurt şi castraveţi raşi sau diverse legume tocate mărunt.

Poţi adăuga sosului şi verdeaţă tocată. Evită să ungi feliile de pâine cu maioneză pentru că aceasta trebuie să fie consumată doar în stare proaspătă.

De asemenea, nu folosi pate de ficat la cutie pentru că produsul conţine, pe lângă cantităţi mici de ficat, cantităţi apreciabile de grăsime animală, sorici, amidonuri şi E-uri care îl fac indigest şi lipsit de valoare nutritivă.

Consumă carne de pui fiartă sau la grătar!

Recomandată este carnea de pui la grătar sau fiartă. Cumpără pulpă de pui desosată sau piept. Evită prăjelile de orice fel.

De asemenea, este indicat să nu consumi şniţel, chiftele, ceafă de porc sau cotlet de porc, mezeluri, brânză topită sau omletă. Evită carnea pane!

Legumele trebuie să fie cât mai proaspete

Într-un sandviş putem pune salată verde, frunze proaspete de varză, castraveţi, ardei gras, roşii tăiate feliuţe.

Alege din piaţă legume proaspete, care să nu prezinte pete, să nu fie lovite sau pe alocuri stricate.

De asemenea, poţi pune între cele două felii de pâine integrală fire de pătrunjel sau mărar proaspăt.

Pune în sandviş murături!

Poţi folosi castraveţi muraţi sau gogoşari muraţi. Da­că doreşti mai multe sor­timente de legume murate poţi consuma murături asortate. Tăiate în bucăţele mici, acestea pot fi puse între cele două felii de pâine.

Cele mai bune murături sunt cele în saramură. Legumele murate în sare nu numai că îşi conservă proprietăţile şi vitaminele, dar le şi amplifică. Sunt garnitura perfectă pentru mâncăruri pregătite cu carne.

«Pâinea integrală cu seminţe conţine acizi graşi şi Omega 3»

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare

Gheorghe Mencinicopschi ne spune care sunt proprietăţile altor două sortimente de pâine pe care le consumăm în mod regulat.

Pâinea integrală cu seminţe. „Este o pâine multi-cereale, cu seminţe ce conţin acizi graşi Omega 3 şi au proprietăţi antiinflamatorii.

Conţine fibre şi este preparată după un proces tehnologic multifazional care durează 24 de ore. Calitatea este superioară, iar fermentaţia lentă, în timp".

Pâinea graham. „Este un produs foarte bun, care merită consumat cu orice ocazie. Este sănătos şi poate fi cumpărat cu încredere".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net