UPDATE S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională

Ultima actualizare:

În Bucureşti la limba română a existat un procent de note de peste 5 de 90,16%.

Numărul de note de peste 5 la matematică au fost într-un procent de 82,66%. La română sunt 160 de note de 10, la matematică un număr de 1.286 de note de 10.

87 de elevi din Bucureşti au reuşit să obţină 10 la ambele probe de examen la examenul de Evaluare Naţională 2013.

La prima simulare la matematică a fost un procent de note de peste 5 de 34,36%, la a doua simulare a existat un procent de note de peste 5 de 62,45%, iar acum procentul a ajuns la 82,66%.

La examenul de limbă română, la prima simulare a existat un procent de 84,30% de note de peste 5, 78,49% de note de peste 5 la a doua simulare, iar acum procentul a ajuns la 90,16%

UPDATE ORA 15.30

Primele informaţii despre rezultatele la Evaluarea naţională au sosit de la Iaşi.

„Rata de promovare a crescut cu 12% faţă de 2012. Astfel, la proba de Limba Română, 85% din candidaţi au luat note peste 5 la Evaluarea Naţională, faţă de 81%, anul trecut. Evoluţia cea mai vizibilă este la Matematică, unde 71% au promovat, faţă de 49% în 2012. De asemenea, la Română s-au luat 101 note de 10, în timp ce anul trecut doar 69 de copii au luat nota maximă. La Matematică au fost 572 de note de 10, faţă de 284, în 2012“, a declarat pentru adevarul.ro, inspectorul general Camelia Gavrilă de la Inspectoratul Judeţean din Iaşi.

Inspectorul spune că subiectele de la Matematică au fost mult mai abordabile şi mai potrivite ca nivel de dificultate faţă de anul trecut.

„Suntem mulţumiţi ca evoluţie, însă estimăm că mediile de admitere vor creşte foarte mult, deci este posibil ca elevii să nu mai intre la un liceu foarte bun cu media de 9,40, spre exemplu. Comparând rezultatele de anul trecut cu cele de anul acesta, observăm că elevii buni, care se încadrau în note de 8,50 - 9,50 anul trecut, au acum note de 9,00 - 9,50. De asemenea, mai mulţi elevi care se află în pragul de nota 5 au promovat anul acesta Evaluarea Naţională“, a explicat Gavrilă.

Aproape nu au dormit de emoţii. Circa 190.000 de absolvenţi de gimnaziu se tot gândesc ce note ar putea primi la cele două probe de la Evaluarea naţională.

Potrivit metodologiei, rezultatele se vor afişa azi, până la ora 16.00, dar inspectoratele şcolare au anunţat că listele vor fi publice fix la ora 16.

Mai sunt câteva zeci de minute, până se vor cunoaşte mediile de la Evalurea naţională, primul examen din viaţa absolvenţilor de gimnaziu. Cam toţi au spus că subiectele au fost destul de uşoare.

Se zvoneşte că notele la Matematică sunt, în mod surprinzător, foarte mari, de aceea inspectoratele şcolare nu se grăbesc să afişeze rezultatele şi mai verifică o dată cifrele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net