Vine gerul! Click! îţi dă 9 trucuri ca să te fereşti de frig

Ultima actualizare:

Evită cizmele strâmte!

Dacă lucrezi într-un birou călduros, ar trebui să eviţi cizmele îmblănite şi să alegi încălţăminte cu interiorul vătuit. La fel, nu purta bocanci de munte, ci alege ghete care să lase piciorul să respire.

Dacă, dimpotrivă, peste zi ai de făcut multe drumuri pe jos, poartă încălţăminte lejeră, care nu îţi vine fix pe picior. De multe ori, avem tendinţa de a ne pune mai multe perechi de ciorapi înainte de a ne încălţa cu cizmele în ideea în care aşa ne vom proteja şi mai bine de frig. Total greşit! Dacă foloseşti mai multe perechi de ciorapi, odată ce te-ai încălţat, piciorul va fi strâns, nu va mai avea mobilitate şi va îngheţa.    

Acoperă capul, gâtul şi urechile

Când ieşi afară, nu uita să-ţi acoperi capul cu o căciulă. Dar atenţie! Nu orice fel de căciulă! Alege modele care să-ţi acopere în întregime capul şi urechile. Sepcile şi pălăriile nu sunt indicate pe ger. Când ajungi într-un spaţiu închis, unde este mai cald, (în metrou, autobuze sau tramvaie, în incinta anumitor instituţii) scoate căciula pentru că vei transpira. Iar odată ieşit la aer rece, te vei îmbolnăvi. În cazul în care nu suporţi pe cap o căciulă, pune-ţi gluga de la palton sau geacă. Dar în nici un caz nu ieşi din casă cu capul gol. Acoperă-ţi gâtul cu un fular sau o eşarfă groasă.

Alege haine din bumbac

Îmbracă-te cu haine "în straturi": maiou, tricou, bluză pe corp, pulover. Sau poţi alege combinaţia maiou, bluză pe corp şi un pulover cu nasturi sau un hanorac ce se închide cu fermoar. Dacă îţi este cald, este suficient să dai jos hainele cele mai groase. Hainele suprapuse păstrează aerul în interior, acesta se încălzeşte de la temperatura corpului tău şi, astfel, nu vei suferi de frig. Alege haine fabricate din materiale naturale precum bumbacul, inul sau lâna.

Evită pe cât poţi îmbrăcămintea sintetică. Aceasta păstrează umiditatea la nivelul pielii şi, dacă vei transpira, te vei simţi inconfortabil întreaga zi. Nu mai spunem că rişti să răceşti stand întreaga zi cu hainele ude pe tine.

- Nu ieşi brusc dintr-o încăpere foarte călduroasă în ger. Organismul ar putea suferi un şoc termic, mai ales dacă nu eşti îmbrăcat corespunzător. Chiar şi câteva minute de stat în frig te pot îmbolnăvi. - Copiii nu ar trebui să stea foarte mult timp pe sănuiţă. Ei trebuie să facă mişcare ca să nu îngheţe. - Du-te la patinoar sau ieşi la o bulgăreală! Astfel, te vei bucura de iarnă dar nu vei simţi frigul. - Atenţie la călătoriile lungi cu trenul! Urmăreşte starea vremii înainte de a pleca pentru că există riscul ca zăpada să dea peste cap traficul feroviar şi să rămâi blocat ore în şir în tren sau gări. - Ce bem? Consumă lichide calde - lapte, ceaiuri cu lămâie. - Ce mâncăm? Foloseşte la mâncăruri condimente iuţi şi ulei de măsline, consumă peşte gras, unt şi evită margarina. De asemenea, nutriţioniştii recomandă să comsumăm multe legume şi fructe.

Zilele de primăvară s-au terminat. Meteorologii au anuţat că de astăzi temperaturile vor scădea. Se anunţă ploi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar în restul teritoriului va ninge în special în a doua parte a nopţii de joi spre vineri. Sfârşitul săptămânii va aduce o vreme deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în majoritatea zonelor. Astfel, temperaturile vor coborî în termometre şi vor ajunge la minus 18 grade Celsius pe timp de noapte. Ziua se vor înregistra minus 6 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net