Vrea la primărie pe un salariu de 5 ori mai mic

Ultima actualizare:
Dan Tudor
Dan Tudor

O franţuzoaică şcolită în SUA, căsătorită cu un român şi care a jurat credinţă drapelului tricolor ar putea deveni prima femeie primar din Bucureşti. Clotilde Armand (43 de ani), manager al unei mari companii de consultanţă, vrea să conducă sectorul 1 pentru 6.000 de lei lunar.

Uniunea „Salvaţi Bucureştiul” (USB) a lansat în cursa pentru primăriile din Capitală unii dintre cei mai nonconformişti candidaţi. Printre ei se numără franţuzoaica Clotilde Armand, cetăţean român din noiembrie 2015, care se bate pentru a smulge sectorul 1 din ghearele politicienilor. Din postura de manager general al unei companii de consultanţă câştigă mai mulţi bani decât preşedintele ţării şi decât ar putea visa orice primar cinstit de pe plaiurile mioritice. Cu toate acestea, Clotilde Armand e decisă să dea cu piciorul carierei sale pentru a se pune în slujba celor mulţi. De ce? „Sunt confortabilă financiar, ca să nu fie o problemă diminuarea salariului. Trebuie să spun apăsat că dacă voi trece la un salariu de primar, de la salariul de director general al Egis România, venitul meu se va diviza cu un factor de 5. Am observat că pe mulţi îi miră lucrul ăsta: de ce şi-ar sacrifica cineva veniturile. Cred că lumea s-a obişnuit cu primari hoţi, de două feluri: cei care fură şi nu fac nimic şi cei care fură, dar fac şi ceva pentru cetăţeni. Dar există şi oameni pentru care banii nu sunt totul în viaţă, mai ales când au posibilitatea de a face foarte mult pentru ceilalţi, cum poate să facă un primar”, ne-a spus femeia.

În prezent, un primar de sector câştigă până la 6.000 de lei lunar, de unde tragem concluzia că Armand a renunţat la un venit de circa 30.000 de lei pe lună. Clotilde e căsătorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător al Academiei Române şi prieten la cataramă cu Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei. Împreună au trei fete şi un băiat. Brigitte, Cleopatra şi Lucreţia învaţă la o şcoală de stat, cu predare în limba română, iar Theodor e un elev olimpic la un liceu privat cu profil informatic. Citeste mai multe despre familia lui Clotilde in acest articol.

De ce s-a înscris o franțuzoaică (cetățean român din 2015) în cursa pentru o primărie de sector din România?

Mă indignează proasta administrare și hoția din primăriile bucureștene. Bucureștenii și Bucureștiul merită mult mai mult! Îl cunosc pe Nicușor Dan de 20 de ani, are nevoie de oameni capabili în echipa lui și acum am răspuns prezent la apelul lui. Soțul meu, prieten și coleg cu Nicușor Dan, m-a încurajat în această direcție.

Care vor fi primele trei măsuri pe care le veți lua în folosul locuitorilor sectorului 1 dacă veți ajunge primar?

Transparența totală a bugetului, contractelor, cheltuielilor. Restructurarea personalului din primărie, pe criteriul competenței și al eticii. Aplicarea legilor – pentru nerespectarea legilor în ceea ce privește numărul de parcări construite se poate aplica retroactiv 2 sau chiar 3 ani. Extinderea rețelelor edilitare la toate străzile sectorului. Identificarea tuturor clădirilor din domeniul public pentru a deschide creșe și grădinițe. Mai multe detalii aici.

Şi ei vor să dea lovitura la alegerile din 5 iunie


    Dan Tudor
Dan Tudor

- Cetăţenii cu drept de vot din Alba Iulia au şansa să aleagă un rocker la primărie. Dan Tudor, chitaristul trupei ZadaR, s-a înscris în cursa electorală pentru a detrona actuala stăpânire. Pentru a-şi convinge alegătorii, mizează pe legalizarea prostituţiei şi a drogurilor uşoare. El spune că aceste măsuri vor contribui la dezvoltarea economică a oraşului şi la relansarea turismului.

-  Vasile Cepoi de la PNL, Vasile Cepoi de la PSD şi Vasile Cepoi de la PMP. Trei candidaţi cu acelaşi nume, dar care reprezintă partide diferite, vor să câştige postul de edil în aceeaşi comună suceveană (Drăguşeni). Primarul încă în funcţie, Vasile Cepoi de la PSD, şi-a adăugat în buletin şi numele Lică, pentru a se delimita de contracandidaţii săi. Cazul e unic în istoria alegerilor de la noi.

Simona Adriana Nagy
Simona Adriana Nagy


    Simona Adriana Nagy
Simona Adriana Nagy

- Simona Adriana Nagy nu a împlinit 23 de ani, dar s-a înscris la alegeri pentru funcţia de primar al comunei Chevereşu Mare (Timiş). Reprezentanta PMP vrea să-l dea jos pe actualul primar, care încheie cel de-al treilea mandat. Tânăra a fost încurajată să candideze de fostul preşedinte, Traian Băsescu. Simona crede că majoritatea funcţiilor de conducere sunt ocupate de persoane nepotrivite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net