Statul oferă teren gratuit pentru tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani care vor să-şi construiască o casă. Însă, pentru a putea fi eligibili, aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Iată ce să ştii dacă te gândeşti să depui şi tu o cerere la primărie!


Dacă ai între 18 şi 35 de ani, poţi solicita administraţiei publice de care aparţii să primeşti 1.000 de mp pentru a-ţi construi o casă. Obligaţia ta va fi să începi construcţia în maximum un an.

Potrivit Legii 15/2003, aceste suprafeţe de teren pe care ar trebui să le primească tinerii care le solicit, fac parte din domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale.  Astfel, cei care vor să ceară ajutor din partea autorităţilor locale de care aparţin trebuie să ştie urmatoarele lucruri:

- Solicitanţii trebuie să aibă peste 18 ani sau vârsta împlinită de 18 ani;

- La data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia, solicitanţii nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

- Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unităţii administrativ-teritoriale în care solicitantul îşi are domiciliul şi va fi însoţită de următoarele documente: copie de pe certificatul de naştere, copie de pe actul de identitate, declaraţia solicitantului, pe propria răspundere, că nu deţine sau că nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe. 

 

 
 
Loading...