Zece nume grele cercetate pentru orgii cu minore în scandalul sexual de la Iaşi. Studenta-asasină, martor în dosar

Ultima actualizare:
Alina Horeanu (Foto: adevarul.ro)
Alina Horeanu (Foto: adevarul.ro)

Zece oameni cunoscuţi şi influenţi din Iaşi au fost trimişi în judecată la sfârşitul săptămânii trecute pentru trafic cu minori, perversiuni sexuale, corupţie sexuală şi act sexual cu un minor.

Aceştia sunt acuzaţi că au constituit sau au făcut parte dintr-un grup infracţional specializat cu racolarea şi exploatarea sexuală a unor fete minore. Ancheta a început în decembrie 2007, la sesizarea Biroului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi.

La vremea respectivă, locuinţele a patru patroni ai unor pizzerii sau restaurante din oraş au fost percheziţionate.

„Erau de mai mult timp în atenţia noastră. Cele patru persoane racolau tinere pe care le obligau să întreţină raporturi sexuale cu ei şi cu prietenii lor, în schimbul unor sume de bani", a explicat Vasilica Tătaru, purtător de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Numele celor patru se regăsesc pe lista celor trimişi acum în judecată. Este vorba despre Nicuşor Coşuţă (58 ani), patronul Pizzeriei „Nico", Cornel Hitruc (59 ani), patronul Restaurantului „Familial", Ionel Daniel Onofriciuc (37 ani), patronul firmei DanMixt Est SRL, şi Dorin Cohal (46 ani), om de afaceri. În afara acestora, pe listă se mai află personaje notorii în cazul cărora procurorii au putut proba că au beneficiat de „serviciile" fetelor sau au ajutat la racolarea lor: Gabriel Cristian Dascălu, Ştefana Mihul (28 ani), Cezar Bolat (55 ani), fost poliţist, Mihai Chirilă (62 ani), om de afaceri, Liviu Ţigănaşu (52 ani), patron la vremea respectivă al Restaurantului „Barbarosa", şi Marinel Mihai Badea (46 ani).

"Activitatea infracţională a constat în faptul că, în perioada anilor 2003-2007, sus-numiţii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, în majoritate minore, din municipiul Iaşi, pe care le ademeneau sub pretextul participării la petreceri organizate în imobilul din satul Pietrărie, comuna Bârnova, aparţinând lui Coşuţă Nicuşor, după care atât racolatorii, cât şi alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regulă parteneri de afaceri, şi împreună cu tinerele fete vizionau filme pornografice, fumau ţigări din cânepa şi narghilea, după care le determinau pe acestea să întreţină raporturi sexuale normale, câteodată orale şi anale, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 150 lei", se arată în rechizitoriul DIICOT.

Niciunul dintre inculpaţi n-a recunoscut faptele imputate. Potrivit informaţiilor din dosar, opt dintre fetele minore racolate aveau sub 14 ani. În acelaşi timp, procurorii au descoperit că şefii grupării avea şi alte apartamente în oraş, în afara vilei din localitatea Bârnova, o zonă rezidenţială de la marginea Iaşiului, în care ţineau fetele. De-a lungul timpului, alte patru personaje notorii din Iaşi au dat cu subsemnatul la DIICOT în legătură cu acest dosar.

Este vorba despre Victor Chirilă, fost primar al localităţii Bârnova în perioada respectivă şi actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Vasile Puşcaşu, patronul Unistil, firmă de transport care acţionează pe raza municipiului Iaşi, Ermil Dimitriu, medic veterinar în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Iaşi sau Nicolae Popescu, medic la Spitalul „Sf. Spiridon" din Iaşi. Cu toţii au fost scoşi însă de sub urmărire penală.

„Eram primar la vremea aceea. Am participat la o petrecere, o dată, la ziua unui prieten. Am stat până seara, apoi am plecat. Nu ştiu ce a fost în lipsa mea", a declarat Victor Chirilă în 2010, când a fost chemat pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală.

Studenta-asasină, martor în dosar

Printre fetele care au participat la orgiile cu VIP-uri se numără şi Alina Horeanu (27 de ani), una dintre cele mai cunoscute femei-criminal din istoria Iaşiului. Horeanu avea vârsta legală când a fost racolată pentru petrecerile clandestine, dar a fost audiată ca martor în acest dosar.


    Alina Horeanu (Foto: adevarul.ro)
Alina Horeanu (Foto: adevarul.ro)

Alina Horeanu (foto sus), împreună cu prietenul ei, Vlad Scurtu, au ucis pe 9 februarie 2007 un om de afaceri din Botoşani, pe nume Daniel Mancaş. Ucigaşa, studentă la economie la vremea respectivă, avea o relaţie amoroasă cu Mancaş, un bărbat căsătorit.

Cuplul de asasini, împreună cu alţi doi complici, au transportat cadavrul în judeţul Suceava şi l-au îngropat într-o pădure. Ulterior au vândut maşina şi bunurile personale ale celui ucis.

Alina Horeanu a fost condamnată definitiv, pe 14 iunie 2010, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Prietenul ei, Vlad Scurtu Irimia a primit 23 de ani de închisoare, iar complicii câte trei ani cu suspendare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net