Ziua dragostei e prilej de sărbătoare la români. Aproape 30.000 de conaționali și-au rezervat locuri de cazare în țară și în străinătate în perioada 13-15 februarie. Reprezentanții Patronatelor din turism știu încă de pe acum câți bani vor cheltui românii de „Sfântul Valentin”.


Aproape 2 milioane de euro vor scoate din buzunare cei 29.000 de români care vor pleca în minivacanța de Ziua Îndrăgostiților, spun oficialii Federației Patronatelor din Turismul Românesc, citați de Mediafax. Cei mai mulți dintre cei care și-au rezervat până acum un loc de cazare au ales Valea Prahovei. Dintre destinațiile externe, cele mai căutate sunt orașele Roma, Veneția, Paris, Barcelona și Viena. „Numărul de rezervări făcute pentru Sfântul Valentin se apropie de 28.500, iar turiştii vor cheltui, în medie, doar pentru servicii turistice (cazare şi masă), aproximativ 300 de lei de persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism fiind estimată la 8,5 milioane de lei”, se arată într-un studiu al patronatelor.

Stațiunile românești de pe Valea Prahovei sunt în topul destinațiilor interne și de Ziua Îndrăgostiților. Gradul de ocupare al locurilor de cazare este de 90%, iar cei care au făcut déjà rezervări s-ar putea bucura și de multă zăpadă. Tarifele pe Valea Prahovei variază între 150 lei/pachet (o noapte de cazare cu mic dejun şi cină festivă) și 900 de lei/pachet care include două nopţi de cazare, mese, cina festivă şi surprize.

Valentine's Day este „Ziua Îndrăgostiţilor” în tradiţia occidentală şi se sărbatoreşte pe data de 14 februarie. Ziua dragostei se serbează și la români și poartă denumirea de „Dragobete”.

 

Loading...