Superbacteria ameninţă spitalele

Ultima actualizare:

Un om a murit deja, în Belgia, după ce a contractat o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele existente.

În Marea Britanie, 50 de persoane s-au îmbolnăvit. În India şi Pakistan, zonele în care a fost descoperit noul „inamic" al omului, „New Delhi metalo-beta-lactamază" (NDM-1), au fost depistate sute de cazuri.

Superbacteria a omorât primul om în Europa

Bacteria imposibil de ucis riscă să atace planeta!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă superbacteria şi cere guvernelor şi autorităţilor sanitare să supravegheze cu maximă atenţie răspândirea acesteia.

Potrivit specialiştilor OMS, locurile publice sunt cele mai vulnerabile, îndeosebi spitalele, laboratoarele şi cabinetele veterinare.

Alerta a fost dată după apariţia unui studiu care semnalează pericolul. Revista de specialitate „The Lancet" a reuşit să identifice o nouă genă, care permite unor tipuri de bacterii (E.Coli, care se găseşte în intestin, şi Klebsiella, care invadează plămânii) să fie extrem de rezistente şi aproape imposibil de combătut. 

În lipsa unui tratament corespunzător, bacteria poate fi fatală pentru cel care o contractează. Şi mai grav e faptul că Europa nu este pregătită corespunzător pentru a face faţă ameninţării la adresa sănătăţii publice reprezentate de bacteriile rezistente la antibiotice, a spus cercetătorul Timothy Walsh, de la Universitatea din Cardiff.

«Germenii nu mai răspund la tratamentul obişnuit»

"România apare pe harta europeană, în cel mai recent raport privind rezistenţa bacteriilor la antibiotice, în condiţiile în care între 25 şi 50 dintre germenii analizaţi din probele de sânge ale pacienţilor nu mai răspund la tratamentul obişnuit. Potrivit cercetării, realizate de Centrul European pentru Studiul şi Controlul Bolilor, în România, cea mai mare rezistenţă la antibiotice o are bacteria Klebsiella pneumoniae, urmată de E.Coli. "Infecţiile pielii, faringitele, bronşitele, dar chiar şi toxiinfecţiile alimentare provocate de Stafilococul auriu nu mai trec cu banala Meticilină. La noi, între 25 şi 50% dintre tulpinile microbului nu au putut fi omorâte cu acest antibiotic", a declarat consilierul ministrului sănătăţii, dr. Alexandru Rafila.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net