În timp ce mama sărbătorea Crăciunul, fiica se îneca în lac

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Moartea Irinei Condrat, de 4 ani, a zguduit comunitatea de lipoveni din municipiul Brăila.

Fetiţa, care era surdo- mută, a plecat sâmbătă după-amiază de acasă, contrar obiceiului ei. Adulţii, care stăteau la masa de Crăciun, nu i-au observat dispariţia decât după două ore.

„Întotdeauna se juca pe strada din faţa casei cu fraţii ei. Nu a mai plecat niciodată. Pe la 2.30 mi-am dat seama că lipseşte. Am anunţat Poliţia", ne-a spus mama Irinei, Dorina Condrat.

Oamenii legii au scotocit oraşul, dar verificările le-au fost îngreunate de faptul că fetiţa, fiind surdo-mută, nu ar fi putut nici să audă, nici să strige după ajutor. După şase ore de căutări în tot oraşul, dar şi în împrejurimi, cu câinii de urmă, poliţiştii au găsit-o pe fetiţă înecată într-un lac din apropierea digului Brăila-Galaţi, unde mersese, cel mai probabil, ca să se dea pe gheaţă. Pojgiţa subţire s-a rupt, iar copila a fost înghiţită de apă.

Părinţii fetiţei spun că aceasta obişnuia să se joace în faţa casei şi de aceea nu şi-au făcut griji când au văzut că Irina nu este în casă

simeon stalpnicul png

Poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă. „Se fac verificări şi aşteptăm rezultatul necropsiei pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului", a spus agentul Camelia Bucur, de la IPJ Brăila.

Şi asistenţii de la Protecţia Copilului aşteaptă rezultatele anchetei Poliţiei, mai ales că soţii Condrat ar putea fi acuzaţi de neglijenţă.

„Deocamdată vom oferi consiliere psihologică părinţilor fetiţei şi celorlalţi doi copii minori aflaţi în familie. Poliţia va stabili dacă a fost vorba de neglijenţă şi va lua măsurile legale", ne-a declarat Simona Cimpoae, directorul adjunct al DGASPC Brăila.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net