Ţiriac şi-a turnat colegii la Secu

Ultima actualizare:

Ţiriac a fost racolat de Securitate în 1963, când avea doar 24 de ani. Sub pseudominul "Titi Ionescu", tenismenul trebuia să dea informaţii despre sportivii şi delegaţii străini care veneau în România. Şi a făcut-o chiar din prima zi când a semnat angajamentul, adică din 11 iulie 1963.

Numai că notele sale informative i-au dezamăgit pe comunişti, care l-au "concediat" după trei ani, în 1966.

"De fiecare dată a furnizat materiale fără importanţă, deşi avea posibilităţi. Dat fiind faptul că agentul Ionescu Titi în colaborarea sa cu organele noastre a dat dovadă de rea-voinţă propunem abandonarea agentului", scriau securiştii despre prestaţia lui.

Colegiul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis că fostul tenismen nu a făcut poliţie politică, deşi a semnat un angajament cu Securitatea.

Ţiriac nu a putut fi contactat pentru a comenta relaţia sa cu Securitatea, el aflându-se într-o vacanţă în străinătate până pe 20 februarie. În aprilie 2006, Ţiriac a făcut o vizită la CNSAS pentru a-şi vedea dosarul de urmărire.

Citeşte şi:Ţiriac a abandonat avionul care era s-i ucidă fiulMistreţii lui Ţiriac au trichinelozăEi vor mânca vânatul de la BalcHobby de milionar: vânătoare în mocirlăÎncepe măcelul lui ŢiriacElan, tu ai cuplat-o pe Ferenţ cu Ţiriac?Ferenţ, îţi place Ţiriac şi cu burtă?

"Noi toţi sportivii avem dosare. Cum crezi că am stat în străinătate fără să fim urmăriţi? Am văzut 2, 3 foi... E de neconceput că de atâţia ani am avut pentru nimicuri oameni în spate", spunea el atunci.

image

Iată ce scria tenismenul!

„În luna mai la Paris am cunoscut pe ing. R.I. care, fiind jucător de tenis, era tot timpul la terenurile unde se desfăşura competiţie. Din discuţiile cu el am aflat că e dornic să-şi facă concediul anul viitor în ţară la noi. La plecare mi-a înmânat şase sticluţe de lac de unghii pe care m-a rugat să dau jumătate dintre ele mamei sale aflate la Bucureşti. Când i-am înmânat mamei sale aceste lucruri mi-a mulţumit şi m-a întrebat ce face, fiind emoţionată, plângând tot timpul. Mama lui locuieşte în Cotroceni.... Mai menţionez că în timpul şederii mele la Paris ne-a dus cu maşina de la terenuri în centru pentru a ne face unele cumpărături din diurna primită de noi acolo."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net