Trag tare să ne deschidă pasajul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mult a fost, puţin a rămas. Cea mai mare lucrare de infrastructură din ultimii 20 de ani, Pasajul Basarab, se apropie de final. Circa  100.000 de autovehicule ar trebui să traverseze uriaşa construcţie în fiecare zi, din luna iunie.

Dacă în urmă cu o lună, primarul general Sorin Oprescu spunea că pasajul va fi deschis la 1 iunie, ieri, muncitorii nu erau siguri că-i vor putea face pe plac.

„Tragem din greu ca să rămânem în grafic. Acum se fac săpături la staţia Basarab, unde vor fi amplasate scările rulante de acces la metrou. Staţia de tramvai este aproape gata, urmează testarea liniilor cu tramvaie", ne-au spus muncitorii.

Cei care circulă frecvent cu tramvaiul 34 trebuie să ştie că acesta va fi singurul care va avea acces pe pod. Linia 34 va fi prelungită până în Ghencea, din dreptul actualului terminal Banu Manta.

Singura facilitate a pasajului care va fi dată în folosinţă după inaugurare este trotuarul rulant, care îi va purta pe bucureşteni de pe podul susţinut de cabluri direct pe peronul Gării de Nord.

Inaugurarea,amânată iar?

Deşi primarul Sorin Oprescu anunţa că pasajul va fi deschis la 1 iunie, ieri muncitorii nu erau siguri că pot respecta termenul. Inaugurarea ar putea fi amânată din cauza testelor la care ar trebui să fie supusă linia de tramvai.

Cifrele pasajului

Lungimea totală: 1.900 metri

Suprafaţa totală: 55.880 metri pătraţi

Cel mai înalt punct: 80 metri (piloni)

Capacitate: 100.000 de maşini pe zi

Costul lucrărilor: 160 milioane euro

Data începerii: octombrie 2006

Data finalizării: iunie 2011

1. Ieri, muncitorii făceau ultimele teste la sistemul de iluminat al podului susţinut de cabluri. Întregul pasaj va avea 54.000 de leduri şi becuri, iar combinaţiile de culori vor fi reglate de computer

simeon stalpnicul png

2. Ultimele elemente ale podului hobanat (susţinut de cabluri) au fost sudate ieri. La inaugurare, podul care supratraversează calea ferată din zona Gării Basarab va fi cel mai lat din Europa (44 de metri)

simeon stalpnicul png

3. Liniile de tramvai au fost montate pe toată lungimea pasajului. Acum se lucrează la montarea liniei de contact. În dreptul staţiei de pe pod, de la 1 iunie ar trebui să oprească tramvaiul 34

simeon stalpnicul png

4. Lucrările de instalare a scărilor rulante sunt în toi la staţia Basarab. Cu ajutorul lor, bucureştenii vor putea ajunge la metrou direct din staţia de pe pod. Tot aici vor apărea şi lifturi pentru persoanele cu handicap

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net