Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din lume, potrivit site-ului de călătorii opentravel.com.


Serpentinele ameţitoare şi peisajul mirific al munţilor Făgăraş au adus Transfăgărăşanul, cel mai cunoscut drum autohton, pe locul opt din zece în topul celor mai spectaculoase drumuri, potrivit Realitatea.net.

"Transfăgărăşanul merită, cu siguranţă, să fie menţionat în rândul celor mai spectaculoase şosele din lume. Benzile înguste, viaductele şi podurile, te obligă să mergi cu până la 40 km/ora, iar ceaţa deasă reduce vizibilitatea. Cu toate acestea, priveliştea spectaculoasă de la Lacul Vidraru şi fortăreaţa Poenari merită orice efort"
, au spus realizatorii clasamentului.

Vezi mai multe imagini de pe Transfăgărăşan în Mediacenter

CLIIMA20101010_0230_1.jpg

Galerie foto - Transfăgărăşan


Cel mai spectaculos traseu din top este Combe Laval (foto jos), din Franţa. Construit în 1897, drumul a fost iniţial folosit pentru transportul lemnelor, dar în timp a devenit, datorită peisajelor extrem de frumoase, o atracţie turistică a Alpilor Francezi.


Grossglockner (foto jos), supranumit “Raiul Cicliştilor”, din Austria, este un alt traseu care merită străbătut, pentru priveliştile uimitoare.

O altă provocare pentru şoferi este şi trecătoarea Stelvio (foto jos) din Italia, care ajunge la o altitudine de 2757 metri, fiind urmată de “Scara Trolilor” , una dintre atracţiile turistice majore din Norvegia.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: