Turismul spaţial, la câteva luni distanţă

Ultima actualizare:

PJ King, un afacerist în vârstă de 41 de ani, este unul dintre sutele de turişti care au semnat contracte şi participă la programul de antrenament pentru a deveni pasagerii navetei spaţiale Virgin Galactic care va face primele zboruri suborbitale peste un an şi jumătate.

Afaceristul crede că sutele de mii de dolari pe care el şi ceilalţi pasageri le plătesc pentru un loc la bordul navetei vor contribui la crearea unui nou viitor: „zborurile au loc săptămânal, mulţi oameni călătoresc în spaţiu iar preţurile au fost reduse substanţial".

De la milioane, la 100.000 de dolari

Costurile călătoriile spaţiale încep deja să scadă, potrivit CNN.com. Ruşii cer câte 40 de milioane de dolari „astronauţilor" amatori care vor să călătorească cu navetele Soyuz şi să stea câteva zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Pentru o călătorie mult mai scurtă, Virgin Galatic îşi taxează pasagerii cu 200.000 de dolari, în timp ce pe site-ul companiei Space Adventures, un zbor suborbital costă 102.000 de dolari.

Scăderea preţurilor deschide lumea călătoriilor spaţiale, în care au avut acces jumătate de secol doar astronauţii profesionişti, consumatorilor de rând. „Chiar cred în asta", spune King. „Nu vor fi doar bogataşii cei care vor călători în spaţiu pentru amuzament."

Până acum, aproximativ 360 de pasageri şi-au cumpărat un loc la bordul navetei Virgin Galactic, iar directorul companiei, George Whiteside, crede că după prima lansare vor exista mii de înscrieri, chiar zeci de mii. Proprietarul Virgin Galactic, miliardarul britanic Sir Richard Branson, este doar unul dintre afaceriştii planetei care au investit o parte substanţială din avere pentru a-şi asigura un loc fruntaş la privatizarea spaţiului. Magnatul industriei hoteliere americane Robert Bigelow, cofondatorul PayPal Elon Musk şi fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, au fiecare propria companie spaţială şi colaborează cu NASA pentru a crea navete, staţii şi capsule pentru turişti. Multe dintre acestea vor fi funcţionale în următorii cinci ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net