Uite robotul care şterge praful! FOTO

Ultima actualizare:
cas
cas

Studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, din Cluj, au conceput roboţi care plantează copaci, pun gresie, servesc masa sau curăţă lacurile de PET-uri.

NU RATA

Iată robotul cu care şeful te poate controla de acasă - VIDEO

Spaniolii au construit cel mai mare bebeluş-robot din lume - VIDEO

Un angajat al Uzinei Dacia a murit lovit de un robot

Aparatura necesară pentru realizarea roboţilor a costat aproximativ 100.000 de lei şi a fost achiziţionată printr-un proiect de cercetare obţinut de universitate. După ce vor primi note pentru ei, roboţeii vor fi demontaţi pentru a fi reinventaţi la anul de către alţi tineri.

„Mi-ar plăcea tare mult să putem să îi păstrăm, cel puţin pe unii dintre ei, însă nu ne permitem", a spus Mihai Oltean, conferenţiar la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Vezi o amplă galerie foto în Mediacenter


    cas
cas

Şterge praful

Botezat „Rosie",robotul este dotat cu nişte perii şi cârpe care sunt învârtite de un motoraş. Se plimbă pe masape care trebuie să o cureţe şievită obstacolele pe care le întâlneşte.

Culege pet-urile

Roboţelul „SweemGreen" a fost vedeta ediţiei. Acesta esteprototipul uneibărcuţe programate să culeagă PET-uri care plutesc pe unlac sau baltă.

Pune gresie

O astfel de maşinărie poate reduce mult timpul în care se pune gresia într-o încăpere, studenţii reuşind să o programeze să pună 25 de bucăţi de gresie în 6 minute.

Serveşte masa

După ce clientul îşi alege meniul dintr-o listă, robotul va aranja pe tavă toate produsele comandate de către client şi îiva „înmâna" tava cu meniul comandat.

Aduce scrisorile

„Poștașul" e programat să recunoască anumite cutii poştale,în funcţie de formă şi culoare,ignorându-le pe celelalte. El citeşte numele şi adresa (recunoaşte scrisul de pe etichetă).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net