Un taxi aerian, vă rog!

Ultima actualizare:

Într-o oră trebuie să fii la o întâlnire la care nu poţi întârzia. De obicei, pleci mai devreme de acasă. Da, dar dacă stai în Bucureşti, iar întâlnirea are loc la Constanţa, atunci ar trebui să pleci de acasă cu o zi înainte.

Iar asta nu se poate, pentru că timpul înseamnă bani, în aproape orice domeniu. Şi atunci ce-ţi rămâne de făcut? Apelezi la o companie de transport aerian care închiriază elicoptere, servicii cunoscute şi sub denumirea de „taxi aerian". Şi uite-aşa ajungi la destinaţie fără bătăi de cap, nervi în trafic, cozi interminabile pe şosele sau amenzi pentru depăşirea vitezei legale.

Servicii variate

În prezent, acest segment al pieţei de servicii aeriene este destul de dezvoltat, fiind multe companii care au în dotare două-trei elicoptere sau avioane de mici dimensiuni. De obicei, clienţii vor să vadă Delta Dunării ori cetăţile dacice, să se căsătorească la înălţime ori să-şi declare dragostea brăzdând cerul cu uriaşe bannere inscripţionate.

Turul litoralului sau survolarea Deltei Dunării, o cerere în căsătorie la înălţime ori traversarea României de la est la vest în doar trei ore sunt câteva dintre zborurile în regim de taxi aerian pe care le execută firmele româneşti care închiriază avioane sau elicoptere.

Ion Drăgănescu, proprietarul Special Air Services are două elicoptere pentru deservirea clienţilor. În anul 2002, a început să fie interesat de industria aeronautică. Afacerea a început-o în 2004, când a cumpărat cu 400.000 de dolari un elicopter second-hand, care avea o capacitate de transport de cinci pasageri. Spune că nu avut bani pentru unul nou, care ajunge să coste două milioane de dolari. Primul elicopter l-a folosit la transport pasageri, dar şi ca ambulanţă, timp de cinci luni, la Spitalul Judeţean Iaşi.

Află cât costă lecţiile de pilotaj pe adevarul.it

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net