Vibrator sau transsexual, cuvinte tabù la clasa a VIII-a

Ultima actualizare:

    Copiii vor să afle despre vibratoare.
Copiii vor să afle despre vibratoare.

Şcoala gimnazială „Stefanini” din Treviso se află acum în mijlocul unei polemici, după ce elevii au pus câteva întrebări explicite despre sex. Cursul a fost oprit de către directorul şcolii.

Iniţiativa de a preda lecţii de educaţie afectivă tinerilor din Treviso s-a blocat după prima încercare. Cursul a fost organizat de către un ONG local cu sprijinul primăriei, iar tematica propusă mergea de la educaţia sexuală până la cea afectivă.

Lecţiile au fost oprite însă după ce copiii din clasele a şaptea şi a opta au început să întrebe ce este acela un vibrator, despre anumite tehnici sexuale sau despre transsexuali. Directorul şcolii a primit însă foarte multe plângeri de la părinţi, care au motivat că şi-ar fi dorit să le vorbească mai târziu copiilor despre aceste noţiuni.

Copiii sunt foarte curioşi

Andrea Sales, preşedintele „Paradoxa”, ONG-ul implicat în proiect, s-a apărat şi a spus că întrebările au plecat de la elevi. „Copiii sunt curioşi, se întreabă, iar vârsta medie a primului contact sexual este 13 ani şi 9 luni. Cu toate acestea părinţii se încăpăţinează să creadă că elevii nu ştiu de anumite lucruri”, a declarat Sales pentru „Corriere del Veneto”.

Iniţial cursul a fost programat pentru toate clasele gimnaziale. O parte dintre părinţi s-au arătat însă şocaţi de noţiunile predate şi au spus că „vulgarităţile ar trebui înlocuite cu valori”. Directorul şcolii, Nara Ronchin, a blocat cursul până la o întâlnire cu reprezentanţii „Paradoxa” şi comitetul de părinţi.

Reprezentantul părinţilor de la Stefanini, Giulio Davanzo, încearcă să fie împăciuitor: „Dacă există o vină, aceasta trebuie împărţită. Părinţii trebuie să se implice mai mult în programele şcolii iar organizatorii să fie mai clari în legătură cu noţiunile predate. Există riscul ca un termen să nu fie înţeles şi apoi elevii să se informeze singuri, fără filtrul profesorilor”, a completat Davanzo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net