Cel mai "fierbinte" supercar ce iese pe porţile uzinei de la Stuttgart va fi prezentat peste doar câteva zile, în cadrul Salonului Auto Los Angeles. Noua versiune a modelului Boxster va fi ldisponibil pe piaţă abia în luna februarie.


Porsche Boxster Spyder poate fi deja comandat în Romania, la un preţ ce porneşte de la 57.451 euro fără TVA, livrarea umând să se facă în primele luni ale lui 2010.

Cu o masă totală de 1.275 de kilograme, Boxster Spyder este cel mai uşor model din gama Porsche. Noul roadster cu motor central este cea de-a treia versiune a gamei Boxster, după Boxster şi Boxster S.


Vezi aici VIDEO cu noul "bijuterie" Porsche


Noua sportivă are un plafon din material textil uşor, două prize de aer poziţionate pe capota portbagajului, o suspensie sport nou-nouţă ce determină o poziţie coborâtă a centrului de greutate.

Boxster Spyder este echipat cu un motor V6 de 3,4 litri cu injecţie directă, montat central în faţa punţii spate. Acesta dezvoltă o putere maximă de 320 cai putere, cu 10 CP mai mult decât Boxster S. (n.r. - motorul cu arhitectură de tip boxter sau cu cilindrii "cap în cap" este tot motor în V, doar că unghiul dintre cilindrii este de 180 de grade)


GALERIE FOTO cu noul bolid nemţesc


Echipat cu transmisie PDK (Porsche-Doppelkupplungsgetriebe) şi pachetul Sports Chrono, noul Spyder accelerează până la 100 km/h în 4,8 secunde, graţie sistemului Launch Control.

De asemenea, dotarea PDK asigură un consum de combustibil de 9,3 litri la 100 de kilometri.

Din punctul de vedere al conceptului care stă la bază, întreaga gamă Boxster este succesoarea legendarului 550 Spyder, construit în 1953. Ambele modele au drept caracteristici comune "principiul de roadster cu motor central, greutatea redusă, originalitate şi agilitate la cele mai înalte cote, îmbinate cu o plăcere la condus de excepţie", potrivit producatorului.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: