Meteorologii au emis Cod portocaliu de ploi abundente, de miercuri până vineri dimineaţă, în în Maramureş, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crişanei şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Pentru celelalte zone din vestul, centrul şi nordul ţării a fost emis un cod galben.


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de miercuri, de la ora 10.00, până vineri, la ora 10.00.

"În vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zona de munte va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă însemnate ce vor depăşi 25...35 l/mp", spun meteorologii.

Vântul va bate cu putere în regiunile montane 

Miercuri, vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local şi temporar şi în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55...60 km/h.

cod-portocaliu-ploi-torentiale.jpg

cod portocaliu
Sursă foto: Arhivă Click!

De asemenea, în acelaşi interval este Cod portocaliu de ploi abundente, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Caraş-Severin şi în unele zone din Cluj, Alba, Hunedoara şi Arad.

"În Maramureş, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crişanei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...70 l/mp", arată ANM.

 
 
Loading...