Moşule, îmbracă-te de vară!

Ultima actualizare:

    În loc de zăpadă şi ger, îl vom  întâmpina pe Moş  Crăciun cu mult soare
În loc de zăpadă şi ger, îl vom întâmpina pe Moş Crăciun cu mult soare

Soare, cer senin şi temperaturi de primăvară. Azi şi în zilele următoare vremea va fi deosebit de caldă pentru data din calendar. De la o zi la alta va fi şi mai cald şi abia după 1 ianuarie ar fi condiţii de iarnă.

Ieri, la prânz, au fost 17˚C la Rădăuţi şi la Pătârlagele, în judeţul Buzău. Sunt valori cu 14˚C mai mari decât ar fi normal. De la o zi la alta, temperaturile vor urca, astfel încât vom avea parte de un Crăciun însorit şi cald, spun specialiştii de la Centrul European de Prognoză.

Crăciun

Până în Ajun, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile vor urca până la 17-18˚C în sud şi la 14-15˚C în restul regiunilor. Doar în centrul ţării vor fi valori mai mici, 8-10˚C, dar la această dată ar fi normal să fie în jur de 0˚C. Dinspre continent, azi va intra un val de aer umed care va aduce în nordul ţării câteva ploi slabe.

Revelion

Abia duminică, 28 decembrie, începe un episod treptat de răcire, spre temperaturi fireşti pentru sfârşitul anului. În Moldova şi Transilvania, în ultima zi din an sunt prognozate în jur de zero grade, în Banat 4˚C, în Maramureş 2˚C, în Dobrogea, Oltenia şi Muntenia 2˚C. Probabilitatea pentru precipitaţii locale, slabe cantitativ, va creşte în zilele de 28, 29 decembrie, apoi după 1 ianuarie.

În ţara lui Moş Crăciun vor fi –6˚CNici aproape de Polul Nord nu mai sunt iernile cum ar trebui să fie. În timp ce la noi maxima se va apropia de 20˚C, acasă la Moş Crăciun, în oraşul Rovaniemi, capitala provincială a Laponiei (Finlanda), maxima va fi, în Ajun, de –6˚C. Rovaniemi e situat foarte aproape de Cercul arctic. Cea mai scăzută temperatură înregistrată a fost de –47,5 °C .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net