Vreme extremă, se anunță în următoarele zile. Prognoza ANM arată că vor fi temperaturi de vară dar și furtuni violente, cu descărcări electrice și chiar grindină, în unele zone. Iată cum va fi zilele următoare din punct de vedere meteorologic.


Se strică vremea, în următoarele zile. De la soare strălucitor vom trece la ploi și vânt. Din fericire, temperaturile rămân ridicate, chiar mai mari față de media normală pentru această perioadă, anunță meteorologii.

Prognoza ANM: Furtuni violente lovesc România. Temperaturile urcă la  27 de grade

Potrivit  Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), azi,  29 aprilie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată îndeosebi în regiunile sudice şi estice, dar va deveni şi în general instabilă, în special după orele amiezii, în majoritatea zonelor. Vor fi intervale cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil pe suprafeţe mici cu aspect de vijelie, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei, în zonele montane şi submontane, local în Oltenia, în jumătatea de vest a Munteniei şi izolat în restul teritoriului. Punctiform, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, mai scăzute pe litoral, unde se vor situa între 13 şi 16 grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade.

În Bucureşti se anunţă o maximă a temperaturii aerului de 24...25 de grade. Cerul va fi variabil, dar spre seară şi noaptea temporar înnorările vor fi accentuate, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va creşte. Temperatura minimă va fi de 10...12 grade, scrie adevarul.ro.

Cum va fi vremea joi

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării şi joi, dar în general instabilă. Conform ANM, temporar, mai ales după orele amiezii, înnorările se vor accentua şi, în majoritatea zonelor, vor fi averse şi descărcări electrice; cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar izolat vor fi vijelii, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, iar cele minime în general între 4 şi 12 grade.

În București, instabilitatea atmosferică se va accentua spre după-amiază, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 10...11 grade.

Cum va fi vremea de 1 Mai

Vineri, 1 mai, în regiunile vestice şi sud-vestice, valorile termice vor scădea semnificativ şi cerul va fi mai mult noros, în timp ce în restul ţării se va menţine vremea caldă, iar înnorările se vor accentua începând din orele amiezii. Va ploua în cea mai mare parte a teritoriului, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă local de peste 15 l/mp şi izolat peste 25 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite local de descărcări electrice. Spre sfârşitul intervalului, în zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în cursul nopţii în sud-vestul extrem, dar posibil izolat şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14...16 grade în Dealurile de Vest şi 27 de grade în Bărăgan, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

În Capitală, în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 11...12 grade. De sâmbătă, valorile termice vor fi în scădere în toată ţara şi va ploua în majoritatea zonelor. 

 

Vremea va rămâne schimbătoare și în următoarele zile, însă temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă

Citește și: 

Prognoza ANM. Uite cum va fi vremea până pe 11 mai!

 

 

 
 
Loading...