Vremea se îmbunează în următoarea perioadă. Aerul cald va cuprinde toata țara, iar ploile vor fi prezente. Până pe 18 mai temperaturile vor ajunge mai mari față de cele normale pentru perioada respctivă.


Primavara pare să nu se mai dea dusă de la noi. După zile cu vreme schimbătoare, temperaturile par să urce constant, iar precipitațiile să se încadreze în limitele măsurate e meteorologi.

Prognoza ANM pe patru săptămâni. Cum va fi vremea până pe 18 mai

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Iată cum va fi vremea până pe 18 mai:

Săptămâna 20.04.2020 – 27.04.2020. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 27.04.2020 – 04.05.2020.Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 04.05.2020 – 11.05.2020. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11.05.2020 – 18.05.202. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în estul și sud-estul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, local, în regiunile intracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: 

Prognoza ANM. Ploi, vânt și temperaturi scăzute, în Săptămâna Luminată

Prognoza Meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 Mai

 
 
Loading...