O veste foarte frumoasă a venit din SUA: Andreea Răducan, multiplă campioană olimpică și mondială la gimnastică, în prezent preşedinte al Federației Române de Gimnastică, va intra în Hall of Fame, ceremonia fiind programată în 19 mai, în Oklahoma City.


La 34 de ani, Andreea Răducan primeşte recunoaşterea internaţională şi din partea Hall of Fame.

”Ce bucurie poate fi mai mare decât atunci când munca şi performanţele îţi sunt răsplătite. Sunt extrem de bucuroasă să mă aflu alături de cei mai buni gimnaşti ai lumii din toate timpurile. Introducerea mea în International Gymnastics Hall of Fame înseamnă pentru mine excelenţă şi istorie. Este un bun moment pentru a mulţumi încă o dată tuturor celor care mi-au fost alături şi au crezut în mine. Sunt recunoscătoare şi vă mulţumesc încă o dată!”, a scris, luni, într-un mesaj postat pe Facebook, Andreea Răducan.

Alături de multipla campioană tricoloră, la ceremonia din 19 mai, la Oklahoma City, vor mai fi onoraţi foştii gimnaşti Nastia Lukin şi Paul Hamm. De asemenea, va participa şi Alexei Nemov, care a primit distincţia în 2017, dar nu a putut participa la ceremonia de atunci.

Deşi a rămas în istoria gimnasticii mai ales pentru deposedarea de medalia de aur la individual-compus, la JO din 2000, fiind acuzată la acea vreme de rezultat pozitiv la pseudoefedrină, Andreea Răducan a adunat numeroase medalii pentru România: aur pe echipe la JO din 2000, argint la sărituri, tot la JO de la Sydnei, cinci titluri mondiale, o medalie de argint şi una de bronz la CM, precum şi o medalie de argint şi una de bronz la Campionatele Europene.

S-a retras din activitatea sportivă în anul 2002, iar din 2017, ea este preşedintele FR Gimnastică.

 
 
Loading...