Bellu şi Bitang n-au lăsat nimic în spate

Ultima actualizare:
Mariana Bitang şi Octavian Bellu
Mariana Bitang şi Octavian Bellu

În afara „veteranei” Larisa Iordache (18 ani), gimnastele noastre au dezamăgit în calificările Campionatului Mondial de la Nanning. Chiar dacă nu s-au deplasat în China, Octavian Bellu şi Mariana Bitang nu sunt străini de acest eşec.

Unde sunt vremurile în care echipa României se bătea de la egal la egal pentru podiumul mondial cu SUA, China şi Rusia? În 2014, tricolorele au fost depăşite şi de naţiuni precum Marea Britanie, Italia şi Japonia, semn că viitorul gimnasticii româneşti nu e deloc roz. Se pare că acest declin a fost anticipat şi de celebrul cuplu de tehnicieni Octavian Bellu – Mariana Bitang. Cei doi s-au retras din postura de coordonatori la mijlocul lunii septembrie, lăsându-i pe ceilalţi antrenori (Lucian Sandu, Cristian şi Lăcrămioara Moldovan) să se descurce cu ce au la dispoziţie.


    Mariana Bitang şi Octavian Bellu
Mariana Bitang şi Octavian Bellu

Ieri, la Nanning, în calificările Campionatului Mondial, România n-a existat decât prin Larisa Iordache, o gimnastă aflată deja la maturitate. În rest, noul val format din Andreea Munteanu, Anamaria Ocolişan, Ştefania Stănilă, Silvia Zarzu şi Cristina Tudorache s-a remarcat doar prin ratări. Aşa s-a ajuns ca România să tremure pentru calificarea în finala pe echipe, cu al şaptelea punctaj dintre cele opt finaliste. Mâine (ora 14.00, în direct la TVR 1), competiţia va porni însă de la zero, iar fetele noastre au şansa revanşei.

Larisa, în trei finale individuale

Şansele României la medalii vor sta exclusiv pe umerii Larisei Iordache. Lidera echipei noastre a avut al treilea punctaj în calificări şi se va bate vineri pentru podiumul mondial la individual compus, alături de Ştefania Stănilă. De asemenea, Larisa Iordache s-a calificat în finale la sol şi la bârnă, ambele fiind programate duminică, în ultima zi a competiţiei.

Româncele sunt campioane europene

România este deţinătoarea titlului european pe echipe. „Tricolorele” au cucerit medaliile de aur în luna mai, la Sofia, depăşind Marea Britanie şi Rusia. Echipa noastră la această competiţie a fost compusă din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Alina Stănilă, Silvia Zarzu şi Andreea Munteanu. Cu excepţia Dianei Bulimar, care e accidentată, toate celelalte gimnaste sunt perzente la Nanning, la Mondiale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net