Blestemul ultimei secunde pentru echipele de handbal din România

Ultima actualizare:

    Croatul Kuduz a greșit pasa, iar apoi a făcut faultul sancționat cu aruncare de la 7 metriFoto: Marian Burlacu
Croatul Kuduz a greșit pasa, iar apoi a făcut faultul sancționat cu aruncare de la 7 metriFoto: Marian Burlacu

Handbaliștii de la Dinamo au pierdut în Norvegia (28-29), cu Elverum, printr-o aruncare de la 7 metri dictată la ultimul atac

Reprezentantele țării noastre n-au învățat nimic din erorile trecute. A dovedit-o Dinamo, care, a ratat un rezultat pozitiv deși era în avantaj cu 17 secunde înaintea fluierului de final.Aflați în luptă pentru calificarea în ”barajul” pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor, oamenii lui Ștefan Constantin au avut o evoluție foarte bună în Norvegia. Au condus cu 15-12 la pauză, reușind și două goluri spectaculoase după ”aeriene” executate de extremele Răzvan Gavriloaia și Andrei Negru. Și aveau 28-27 cu 17 secunde înainte de final. Frederiksen a egalat pentru Elverum și Dinamo a cerut time-out. Mai erau douăsprezece secunde de joc, moment în care croatul Kuduz a greșit pasa. Norvegienii au contraatacat și au obținut o aruncare de la 7 metri pe care Pettersen a transformat-o în ultima secundă!Nu este pentru prima dată când echipele noastre de handbal pierd în acest mod. În mai 2017, în preliminariile Euro 2018, naționala masculină s-a înclinat (22-23) în fața Serbiei, la Baia Mare, printr-o aruncare a lui Nenadic în ultima secundă... A fost o repetare a altor coșmaruri, pe lista eșecurilor de dată recentă suferite ”la mustață” de tricolori aflându-se cele cu Suedia (24-25), de la București, din Play-off-ul pentru CM 2015, și cu Algeria (14-15), la CM 2011. Tot printr-un gol primit în ultima secundă au capotat Cristina Neagu și colegele sale în disputa cu Cehia (27-28) contând pentru optimile de finală ale Mondialului de anul trecut...În ciuda eșecului suferit în Norvegia, Dinamo rămâne în cursa calificării în ”baraj”, însă acum e obligată să câștige meciurile cu Riihimaen Cocks (Finlanda), programat mâine, la ora 19.30, în București, și cu Wacker Thun, care va avea loc în Austria, în 29 noiembrie.  

Nu știm să jucăm finalurile de meci

În anii 90, după o partidă pierdută de echipa masculină de handbal a României în fața Franței, pe intercepțiile lui Richardson, la CM, conducătorii FRH au propus realizarea unei strategii pentru finalurile de meci. Totul a rămas la nivel de proiect. Și România a ratat victoria pe ultimul atac nu numai la handbal, ci și la fotbal, vezi meciul cu Danemarca (2-2) din 2003, sau acel 21-22 cu Portugalia, la rugby, din 2009.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net